IZBORNA LISTA HDZ-a.

Objavljene su izborne liste Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), koje će sutra biti predane Državnom izbornom povjerenstvu.

Prema ranijim najavama, šef te stranke i hrvatski premijer Andrej Plenković nosi izbornu izbornu listu u prvoj izbornoj jedinici. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u drugoj, član predsjedništva i Varaždinski župan Anđelko Stričak u trećoj, a ministar obrane Ivan Anušić u četvrtoj. Ministar rada i socijalne politike Marin Piletić je u petoj, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u šestoj, ministar branitelja Tomo Medved u sedmoj, ministar prometa Oleg Butković u osmoj, ministar pravosuđa Ivan Malenica u devetoj, ministar graditeljstva Branko Bačić u desetoj.

Na listi su, među ostalima, Marijana Petir i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić. Tu su i bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Josip Lucić, ali i Tomislav Zadro, sin Blage Zadre i tada maloljetni vukovarski branitelj. Svoje mjesto na listi našao je, primjerice, i Marko Milić, glasnogovornik Vlade. Zanimljivo, HDZ nije ispunio zakonsku kvotu od najmanje 40 posto kandidata podzastupljenog (u ovome slučaju ženskog) spola, zbog čega će nakon izbora vjerojatno morati platiti kaznu nešto veću od 60.000 eura. U sedmoj izbornoj jedinici, koju nosi ministar branitelja Tomo medved, čelnica ogulinskog HDZ-a Anđelka Salopek je na 12. mjestu.

28. 3. 2024.

V.L. 

Komentari  
#21 Marulic1991 2024-04-05 13:57
Banana je u odnosu na Grunfa bil pravi gospodin. Vikal je i svađal se, ali je znal mjeru. Grunfek ne zna mjeru u ničemu. Poludil čovik. Tulko da se čak i sa Bananom zakačil jer je postal pametniji od mentora. Ego će mu bit napunjen kad naredi stakleni most, koji će postat svjetsko čudo - sprdnja koju će se dojt gledat. Anđelka je za njega gospođa. Samo, predobra je i ne zna lupat nisko pa neće dobro projti.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi