BAJKOVITI ADVENT.

U petak, 1. prosinca, počinje nam „Bajkoviti Advent“. Bacio sam malo oko na stranicu Turističke zajednice, i uvjerio se u iznimno bogati program, koji će, siguran sam,  zadovoljiti svačiji ukus.  Fraza je već otrcana ali drži vodu – program za one od 7 do 77 godina. Toliko se toga nudi, da bi jedva bilo, da nam Advent traje tri mjeseca.

I Jutarnjem listu najavili su naš Bajkoviti Advent. Evo što pišu:

„Od 1. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. u gradu podno Kleka održat će se tradicionalna manifestacija Bajkoviti advent u Ogulinu gdje ovogodišnji program donosi niz kulturnih i zabavnih besplatnih sadržaja za sve male i velike posjetitelje, a doček Nove godine obilježit će koncerti Marka Kutlića i Željka Bebeka.

Advent u Ogulinu i ove će godine tradicionalno uveseljavati male i velike posjetitelje od 1. prosinca pa sve do 7. siječnja 2024. tijekom kojeg će se razdoblja održati brojna božićno-novogodišnja događanja. Mjesto radnje su poznate gradske lokacije koje postaju kulisa za književne susrete, izložbe, plesne nastupe, koncerte, adventske radionice, dječje predstave, te dječji doček Nove godine, kao i veliki koncert Željka Bebeka povodom ispraćaja Stare godine.

Osim što je najbajkovitije mjesto u Hrvatskoj, Ogulin je i rodni grad najpoznatije hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić, a zahvaljujući besplatnom bogatom adventskom programu u njegovoj čaroliji i predivnoj prirodi posjetitelji iz svih krajeva regije mogu uživati i u zimskim mjesecima. Ogulin je idealno mjesto za izlet cijele obitelji posebice jer će baš svi, i mali i veliki, jednako uživati u svemu što donosi ovogodišnji adventski program“.

---------------------------------------------------------------------


Bome su nas lijepo nahvalili u Jutarnjem. A iz zaista bogatog programa, teško je nešto posebno izdvojiti. Evo recimo već u petak, u 18,oo sati u POU, Matica Hrvatska organizira nam Književni susret s Anjom Šovagović Despot.

U subotu, kod vodoskoka  palimo prvu Adventsku svijeću ....... ma da vas dalje ne mučim, cjelokupni program pogledajte na https://visitogulin.hr/bajkoviti-advent-u-ogulinu-3/

Vjerujem da jedva čekate da paljenjem 1. Adventske svijeće, grad zasja u tisućama lampica, i stvori nam čaroban ugođaj Adventa. Ništa više ne tražimo, samo da nas u očekivanju Božića i Nove godine, posluži lijepo vrijeme, s barem malo snježne bjeline. Da se zajednički možemo radovati i uživati.

 

27. 11. 2023.

Nebojša Magdić

 

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi