IZVJEŠĆE ŽUPNIJSKE UPRAVE ZA CESTE, POHVALILA I OPORBA.

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na Polugodišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Karlovačke županije za 2023. godinu, kojeg ne samo da su pohvalili vladajući, već i oporba.
No, to ni ne čudi! U ŽUC-u su, naime, odradili iznimno visoko postavljene planove i iz EU fondova povukli 87 milijuna kuna, odnosno 11,6 milijuna eura.
Sve to učinjeno je za svega 10 uposlenih, bez vanjskih partnera. Ravnatelj ŽUC-a Darko Bebić, istaknuo je kako su odradili i realizirali, 59 većih i manjih projekata, odnosno dionica županijskih cesta, a one sitnije nije ni spominjao. Podsjetio je vijećnike kako su sanirane ceste Kučevice-Novigrad, Varoš – Brig, Molinarijev most u Ogulinu, Gornje Taborište - Pašin Potok, zatim područje Tounja, Vojnića, Grdun, Zorkovac u Ozlju, Cetingrad, Generalski Stol, Slunj.
Nizom slajdova pokazano je kako su sanirane županijske ceste izgledale prije, a kako sada nakon radova, i time Bebić osigurao poene i kod oporbe.
Što nam je posebno zanimljivo, i redovito oštri ali i realni kritičar Ivan Vuković – Banana, pohvalivši izvješće, istaknuo je:
„prvi put doživio sam da netko iz uprave ŽUC-a suvislo obrazloži plan poslovanja do kraja godine. Konačno vidim da čovjek ima ideju“.
Uz komplimente HDZ-ovom ravnatelju, Banana je istaknuo, da što se javne nabave tiče, predlaže natječaje kroz okvirne sporazume na 4 godine s tvrtkama čime bi se izbjeglo reketarenje Uprave. Imao je i sitnu zamjerku jer je podsjetio kako je ŽUC neuređene ceste prenio gradovima i općinama.
Jedino se ne bih složio s Bananom, kada je imao samo „sitnu zamjerku“ što je ŽUC uništene lokalne ceste prenio gradovima, jer to će nas „prebacivanje loptice“, u Ogulinu, poprilično koštati.
Ravnatelj ŽUC-a zahvalio je vijećnicima što su većinom glasova podržali njihov ambiciozni plan, te rekao kako je na temelju povlačenja europskog novca, a sačuvanih izvornih sredstava, pripremljeno novih jedanaest dionica/projekata za realizaciju do kraja godine.
Plan za sanaciju novih cesta odnosi se na područje Bosiljeva, Ogulina, Slunja, Ozlja, Rakovcie, Josipdola, Krnjaka, Žakanja.
11. 10. 2023.
RM/Karlovački
Nebojša Magdić
Komentari  
#1 Ma daj 2023-10-12 10:24
Bananko hvali Hdz. To nece biti dobro :lol:
Citat
#2 Đebedaja 2023-10-13 09:11
Otopik..čel dojt SuperNova u Ogulin? Kadi je zapelo sa lokacijom na Sv.Roku? Dal mesta u poredica ima?
Da moremo subotom do našeg Mall-a dojt, u šoping, jelte? A ne u Amadeusu i kod Kinezi, po oni stepenica po kojima su u Marketu godinama naše babe mlavile. Ja još čekam crveno lice oneg stareg brke-trgovca da proviri međ onim zahrđalim policam. A mirisom fine podriguše odiše celi dućan dok me baba drži za ruku. Vani plac, gužva..sajmeni dan. Umene neka čudna previranja, dok žvačem hotdog kupljen pri Njuriju, to je tada bila fora najveće, sa senfom...ni ga bilo ni za ljek kupit, samo pri Njuriju.
Citat
#3 A joj 2023-10-13 11:38
Debedaja ti vidim rano pocinjes piti. Pa malo si pogledaj. Tema je ZUC. Odkud ti sad izvlacis Supernovu, Amadeus, Kineze, Market. Saberi se zeru.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi