GODIŠNJICA NAPADA NA JOSIPDOL.

Na današnji dan 1991. godine započeo je prvi minobacački napad na Josipdol.

Iz pravca Vojnovca i Plaškog pobunjeni Srbi gađali su bezninsku postaju, te Policijsku ispostavu koja je tada bila stacionirana u Hotelu Josipdol. Na poziv zapovjednika Policijske ispostave Vinka Mateškovića, hrvatskim snagama dolazi pojačanje iz Ogulina. Napad su odbile postrojbe MUP-a na čelu s Josipom Josom Turkovićem, koji je bio zapovjednik tadašnje postrojbe specijalne policije iz Ogulina, te pripadnici ZNG-a bataljuna Klek pod zapovjedništvom Mike Kolića. Oko podneva u sukob se uključila i JNA te je uspostavljena crta razgraničenja koja je ostala nepromijenjena četiri godine, sve do operacije "Oluja". Toga dana pala je i prva žrtva s područja bivše općine Ogulin. Bio je to pričuvni policajac Ivica Cindrić "Piva" koji je u trenutku pogibije imao 24 godine.

22. 7. 2023.

IZVOR: Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Karlovačke županije.

Autor teksta - Borna Marinić

 

Komentari  
#1 Sven 2023-07-22 23:30
Na današnji dan dragi Ivice nas nekolicina ponovno smo s ponosom obilježili 22. srpnja, 32 tužnu obljetnicu od kako te više nema među nama. Na žalost prvi si Hr. branitelj, pričuvni djelatnik MUP-a koji si hrabro braneći domovinu poginuo od velikosrpske agresorske ruke na području županije i bivše općine Ogulin. Moram spomenuti kako je žalosno ali istinito da svaku nadolazeću godinu tvoju žrtvu obilježava sve manji broj ljudi, a oni koji bi pod obavezno na današnji dan tamo trebali biti, pa makar iz kurtoazije prema tvojoj žrtvi, nema sramotno nigdje. Neka im bude na čast.
Svaka čast načelniku Josipdola, mladom gospodinu Rudančiću koji je bio s nama.
Ivice neka ti je vječna slava i hvala! Počivao u miru! Tvoj kolega Sven........!
Citat
#2 Nebojša 2023-07-23 15:41
Neki su malo pretjerali pa sam obrisao.
Žalosno je što i ovakvom prigodom ne možemo izbjeći politiziranje.
Nekom drugom prilikom obrisani komentari možda i mogu proći ali ovaj puta jok.
Citat
#3 Branitelj 2023-07-23 19:19
I neka si obrisao te kretene. I ono o Grunfu i ako je sve napisano istina. Ali nije primjereno uz ovu temu o našim braniteljima.
Citat
#4 radnik 2023-07-24 08:45
nekad radio s pokojnim.... kakav dečko i prijatelj i kolega je on bio... kakav čovjek....top...
neka mu je laka zemlja..
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi