KAO DA SMO U JUGI. OPET PUTUJ VAN U ŠOPING. LIDL NAS "DERE" POŠTENO. A U SLOVENIJI, JEFTINIJI I DO 40 POSTO.

Novinari Jutarnje napravili „štih“ probu. Uputili se u špoing u susjednu Sloveniju, u Brežice.  Tu su krenuli u Lidl i kako pišu, ostali šokirani.

Odabrali su desetak artikala - maslac, toast kruh, mineralnu vodu, kuhanu šunku, trapist, sir cheddar, puding, konzerviranu tunu, ajvar i Pringles čips.

Odlučili su se na kupovinu u trgovačkom lancu Lidl, koji je posljednjih dana meta kritika brojnih građana ljutitih na cijene hrane u Hrvatskoj, koje su i prije uvođenja eura i rata u Ukrajini, bile više od europskog prosjeka. I više nego u Sloveniji.

Pišu kako su pred Lidlom zetekli mnoštvo automobila hrvatskih regostracija. Nije niti čudno - njihov mali eksperiment pokazao im je,  da bi deset artikala koje su kupili Lidlu u Sloveniji, u Hrvatskoj platili čak 40 posto više. Zagrebčani i oni koji su bliže Sloviniji, na mjesečnom „fasungu“ mogli bi uštedjeti 100 eura. Uostalom, uvjerite se, gledajući ovu tablicu.

Za mene je Lidl prekrižen dok ne vrate stare cijene. Jer njihovo bezobrazno povećanje cijena, ponižavajuće je.  A vi kupujte, ako volite da od vas prave naivnu budalu. Ili je možda bolje, ako ste na fejsu, da ovo podijelite, kako bi svi znali i vidjeli.sad

A novinari 24 sata potrudili u se i usporedili cijene iz 2019. i 2023. Neki su artikli gotovo 7o posto viši.

 

Koliko vidim, sve mi se čini da nam se opet smiješi Trst, Graz, Nagykanizsi pa ako baš volite, i Velika Kladuša.

 

6. 1. 2023.

Nebojša Magdić

 

 

 

Komentari  
#31 Bono 2023-01-10 17:27
Citat Ministrant:
[quote name="Bono"]Uf , sjećam se Milke Planinc i stabilizacije , par nepar , grozno nije bilo jogurta , grozno , u crkvu nismo smli pojt, grozno , i .....


Ja sam smil u crkvu! Ki je tebi branil? ahaaaaa ti il tvoj tata ste bili u KPJu. Pa ste se bojali zbog svojih guzic i privilegij pojt. Ajbg vaš problem...... al nemoj generalizirat[/quote

...sarkazam Sheldone , ha ha ...
Citat
#32 Pro bono 2023-01-11 13:24
Pisali mi, prosvjedovali, pizdili na sramotno povecanje cijena, nista necemo promijeniti. Jer trgovacki lanci su nedodirljivi i Vladi i ministru samo preostaje prijetiti im nekakvim mjerama. A to je ustvari pucanje iz prazne puske. Nema efikasnih mjera protiv trgovacke pohlepe. Cijene si poceli dizati jos u ljeto da bi uvodjenjem eura taj prljavi posao finalizirali.
Biti ce ono 'snadi se druze'.
Slavonci ce kupovati u BiH - republici Srpskoj, Zagorci i Medjimurci ce u Madarsku, siri pojas oko Zagreba ce u Sloveniju a Rijecani i Istrani u Italiju.
Profitirati ce oni koji su blizu granice a mi koji smo dalje mozemo se j...t.
Citat
#33 Mali 2023-01-14 11:45
Dobro vidit da je Lidl na tapeti, sto je iduce? Mozda protest ispred konzuma? Slobodno trziste je mala cijena za platiti za demokraciju? Ipak nije kriv ni HDZ ni SDP krivi smo mi jer smo im to dopustili... "Novinari" zaspali, sudstvo zaspalo, svatko gleda samo svoj dzep, usvojili smo najgore iz kapitalizma i komunizma.
Citat
#34 Deni 2023-01-14 12:49
Citat Mali:
Dobro vidit da je Lidl na tapeti, sto je iduce? Mozda protest ispred konzuma? Slobodno trziste je mala cijena za platiti za demokraciju? Ipak nije kriv ni HDZ ni SDP krivi smo mi jer smo im to dopustili... "Novinari" zaspali, sudstvo zaspalo, svatko gleda samo svoj dzep, usvojili smo najgore iz kapitalizma i komunizma.Potpisujem svaku rijec Mali.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi