PREMINUO GENERAL PAVAO MILJAVAC.

Noćas je u Zagrebu, u 70. godini, preminuo general Pavao Miljavac.

Prema neslužbenim informacijama, Miljavac je prošlog tjedna pao sa viličara i pritom udario glavom. Prvo je odbijao otići liječniku, ali je nakon nekoliko dana to ipak učinio. Zbog podljeva prvo je zadržan u bolnici u Karlovcu, a potom je premješten u jednu zagrebačku bolnicu. Kako saznajemo, osjećao se dobro, bio je pri svijesti, primao je posjete i nije bilo gubitka pamćenja. Nažalost, jučer u večernjim satima došlo je do zatajenja srca, a liječnici ga više nisu mogli spasiti.

Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac rođen je 3. travnja 1953. u Dugoj Resi. U obranu Republike Hrvatske uključio se kao dragovoljac od 19. studenoga 1990.

Bio je zapovjednik 137. brigade HV - Duga Resa, zapovjednik Zbornog područja Karlovac i pomoćnika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH za domobranstvo.

Za zamjenika načelnika Glavnog stožera postavljen je 12. ožujka 1996., a u  studenom 1996. imenovan je na dužnost načelnika Glavnog stožera na kojoj ostaje do listopada 1998. S te je dužnosti izabran u Vladu na dužnost ministra obrane na kojoj je bio do siječnja 2000.

U čin general-bojnika promaknut je 1994. na dužnosti zapovjednika Zbornog područja Karlovac, u čin general-pukovnika 1996. na dužnosti zamjenika načelnika Glavnog stožera, a u čin generala zbora 20. siječnja kao ministar obrane.

Odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom Ante Starčevića, Redom bana Jelačića, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog pletera, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti za 5 godina i medaljama Bljesak, Oluja, Iznimni pothvati i Ljeto, navedeno je u životopisu generala Miljavca.

Nebojša Magdić

6. 12. 2022.

 

Komentari  
#11 Zanima me 2022-12-08 16:05
U koju bi kategoriju čovjek stavio ovoga "milu". Psihički bolesnik, paranoik, traktoraš, mrzitelj svega hrvatskoga. Da se okomio za nekog drugog generala još bi i razumio. Ali napadati pokojnog Miljavca koji je bio pomirljiv i nesretan zbog sukoba i svađa unutar političkog vrha države stvarno je podlo i nisko. Jer Miljavac je prije svega bio čovjek. Svi koji su ga poznavali to znaju.

Sućut obitelji i pokoj generalu.
Citat
#12 Zasto tako 2022-12-09 13:34
Vijest o smrti generala Miljavca objavili su svi mediji. Od onih elektronskih do tiskanih. Ne znam iz koga razloga na Ogportalu o tome nema ni rijeci. Objavljuju razne nevazne vijestice a ovo preskacu. Sta drugo reci nego jadno drugovi novinari.
Citat
#13 Pravi mile 2022-12-09 14:30
Citat mile:
ratni profiter

Zamolio bih ovog "laznog Milu" da ne komentira pod mojim imenom.
Generalu laka hrvatska zemlja.
Citat
#14 Trina 2023-03-25 10:58
Can I buy Glipizide without a prescription online and get it shipped
to my address? Non-prescription diabetes drugs for sale online
Diabetes medications without a prescription How to
buy Glipizide without prescription

Visit my webpage ... diabetes
medication online no Rx: https://mustangas.com/community/profile/cesarslade70857/
Citat
#15 Ervin 2023-03-28 07:53
Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other blogs?
I have a blog centered on the same topics you discuss and would love to have you share
some stories/information. I know my visitors would value
your work. If you're even remotely interested, feel free
to send me an e-mail.

Also visit my homepage; Rogaine: https://consuelovita.it/the-secret-to-achieving-thicker-fuller-hair-how-rogaine-can-help
Citat
#16 Wade 2023-04-02 13:05
Excellent weblog here! Additionally your website lots up fast!

What host are you using? Can I get your affiliate link on your
host? I desire my web site loaded up as quickly as yours lol

Here is my web site ... Kenton: https://garantpartners.com.ua/bitrix/click.php?anything=here&goto=https://amicidellestelle.it/
Citat
#17 Bonnie 2024-02-02 18:27
Hi there, everything is going sound here and ofcourse every one is sharing data, that's
truly excellent, keep up writing.

Feel free to visit my web-site; Pirox-CT en vente libre
en Espagne: https://mail.newlifekpc.org/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=5092668
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi