NA DANAŠNJI DAN PRED DEVET GODINA. GOTOVINA I MARKAČ - OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA.

“Izričem oslobađajuću presudu Anti Gotovini i Mladenu Markaču i nalažem da se obojica odmah puste na slobodu”. (9:38 sati 16.11.2012... Haaški sud)
Oslobađajuća presuda Haaškog suda generalima Gotovini i Markaču, te svim drugim „znanim i neznanim” sudionicima fantomskog „udruženog zločinačkog pothvata” na čelu kojeg su prema optužnici bili predsjednik Republike i vrhovni zapovjedni dr. Franjo Tuđman, ministar obrane Gojko Šušak i načelnik Glavnog stožera Zvonimir Červenko, skinula je zastrašujući teret optužbe da je naša domovina Hrvatska stvorena i oslobođena „udruženim zločinačkim pothvatom".
Na današnji dan pred devet godina, skinuta je ljaga i stigma da je Hrvatska stvorena na zločinu, da su Hrvati genocidni i ustašoidni, da je Domovinski rat bio građanski rat.
 
Novinar Slobodne Dalmacije Saša Jadrijević Tomas objavio u tom listu 12. ožujka 2005. godine odgovore poznatih političara i poznatih osoba koje je anketirao kako bi doznao bi li generala Antu Gotovinu (u to je doba bio u bijegu) prijavili policiji i bi li za tu “uslugu” uzeli novac.
Ako vas zanima ta "lista srama", možete je potražiti na Maxpotralu.
Spominjem samo jednu osobu koja je izjavila da bi generala Gotovinu prijavila bez ikakvoga dvoumljenja. Danas je ta osoba zvijezda HTV-a. No comment.
 
A sa te liste Slobodne Dalmacije, evo onih koji NE BI prijavili Gotovinu. To su:
Arijana Čulina, Ivo Lončar, Oliver Mlakar, Vedran Mlikota, Ksenija Pajić, Ivić Pašalić, Željko Pecek, Dino Rađa, Vedrana Rudan, Hloverka Novak-Srzić, Zdravko Tomac, Ruža Tomašić, Zlatko Vitez i Slaven Letica.
 
Gotovina i Markač oslobođeni su svih optužbi za ratni zločin. Kao slobodni ljudi napustili su Haagu u kojem su bili zatvoreni čak sedam godina. Taj dan je ostao u posebnom sjećanju. Na središnjem zagrebačkom trgu orilo se “Ante, Ante svi smo za te”, a pjevale su se domoljubne pjesme, emocije su se teško susprezale. Sudski proces našim je herojima trajao predugih 11 i pol godina, a dan puštanja na slobodu ostat će upamćen. Cijela Hrvatska je slavila.
 
16.11.2021.
Nebojša Magdić
Komentari  
#1 Bum 2021-11-17 00:21
Nismo mogli ništa drugo nego napiti se od sreće.
Citat
#2 Haubica 2021-11-17 09:19
Citat Bum:
Nismo mogli ništa drugo nego napiti se od sreće.A neki su se napili od tuge. Jer Gotovina topnički rasturao njihove vojne položaje. To je dokazano i zahvaljujući tome pala je optužnica da su gađani civilni ciljevi. U Kninu nisu mogli naći ni srušeni kokošinjac. No put do pravde je dug tako da su generali, osim "generala" Čermaka, trgovca naftom, robijali sedam godina. Jer bilo je životno važno optužiti preko njih i čitav hrvatski narod.
Citat
#3 Zdravko. 2021-11-17 10:37
Treba se sjetiti i novina koje su očekujući optužujuću presudu generalima napisale velike naslove kako je Hrvatska zločinačka država jer je stvorena na zločinu pa su onda mijenjale naslove brzinom munje kad su saznale za oslobađanuću presudu.
Ti isti i danas rade protiv Hrvatske i spremi su u svakom trenutku nanijeti štetu narodu i državi.
Sram ih bilo ako srama imaju u što sumnjam.
Citat
#4 Black Jack 2021-11-18 00:04
Zašto je ono Dražen Budiša izašao iz Vlade Ivice Račka?

Došla Carla Del Ponte iz Niggerlands Račku a on predložio Generale iz sektora Jug.
Stipetić mu je bliski partinzanski pa je odabro one sa Juga.

Carla je njemu odgovorila: " a dobro ako Vam oni iz političkih razloga ne trabaju".
To je bio početak kraja optužnice!

Znaći, nisu se uzeli u obzir stvarni zločini kod sektora Sjever nego su uzeli kao žrtveno janje ove iz sektora Jug.

Lipo su čamili i Haagu dok su neki Jebovjetri na Sabljacima uživali na slobodi!
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi