RETENCIJA PO EN-TI PUT

Dok sam si po liječničkoj preporuci dao malo odmora od pisanja bloga i čitanja u većini nažalost blesavih off topic komentara,  (niti sam dva mjeseca išta pisao, niti išta čitao),  propustio sam se inforirati o onom što mi je najznačajnije – obrana Ogulina od poplave. Tako jutros malo proguglam i na stranici Karlovačke županije vidim konačno nešto lijepo. Tamo stoji, citiram:

„Na inicijativu županice Martine Furdek Hajdin, danas je u Uredu župana održan sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda na kojem su uz županicu sudjelovali i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, sa suradnicima te pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Karlovačke županije Marina Jarnjević. Tema sastanka bila je stanje radova na projektima zaštite od poplava grada Ogulina i Karlovca, dogovor o dinamici radova i daljnjim obvezama koje iz toga slijede“.

Na sastanku su predstavnici Hrvatskih voda,  Sanda Kolarić - Buconjić i Zoran Marković,  izvijestili što je učinjeno i kakav je dalje „red vožnje“. Bilo je riječi o projektu zaštite od poplava Grada Karlovca ali ono što je nama najvažnije, to je naša, ogulinska retencija.  Samo da se malo podsjetimo. Izgradnja retencije Ogulin, predviđena je u četiri feze. Treća faza, izgradnja zaštitnog objekta ribogojilišta Vitunj, u potpunosti završena, a kako je na jučerašnjem sastanku rečeno, prva faza, koja predviđa radove na pregradnom jestu retencije završena do 50% gotovosti.  E onda malo zavrzlame koja traje već par godina, a radi se o zaštiti željezničke pruge. To se riješava poput „gradnje Skadra“. Stalno nešto zapinje, stalno neki novi zahtjevi od strane Hrvatskih željeznica. Sada  je projektna dokumentacija za drugu fazu (zaštita željezničke pruge) na pregledu u HŽ-u. Pa ćemo vidjeti, hoće li "štrekari" konačno spustiti kočnicu. Ali onda opet, „mala“ komplikacija. Radovi na četvrtoj fazi, koji predviđaju izgradnju same brane s pripadajućim objektima, ne mogu početi dok se ne riješi druga faza – zaštita željezničke pruge. Utješno u svemu je barem to, da je za četvrtu fazu ishođena građevinska dozvola.

Zašto se s gradnjom retencije kod nas kasni, nije bilo riječi i ako smo, koliko me pamćenje služi, dobro preko godine dana u kašnjenju. Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, na presici održanoj u svibnju 2018. godine, kazao je:

„Početkom srpnja predati ćemo zahtjeve za građevinske dozvole za gradnju same brane a sredinom srpnja pokrenuti ćemo i samu javnu nabavu“.

Pri tome je dodao kako se nada da će sljedeće godine  (2019) početi i konkretni radovi na pregradnom profilu što je vrijedno 7o milijuna kuna. E moj gosp. Đurokoviću. Jedno je nadati se a drugo poštovanje rokova.

Pa se ipak mi sada nadamo, da će se poštovati novi rokovi i da će poslovi na obrani Ogulina od poplave, kako je rečeno, biti gotovi do kraja 2023. godine. A time prestati vječite brige i strahovanja građana, od nekih novih poplava.

Županica Martina Furdek Hajdin podržala je održavanje ovakvih zajedničkih koordinacija i obećala pomoć Županije.

Sastanak kod županice u Karlovcu.

Mala foto šetnja na pregradnom mjestu retencije.

Photo by Nešo-Skorašnik

1.7. 2021.

Nebojša Magdić

Komentari  
#11 Đebedaja 2021-07-05 22:34
Pušćite se vi železnice, tamo su stručnjaki samo. U sve se vi razumite. Kurac vi znate kaj je pružni pojas..teško ćete ga ispoštovat u Hreljinu sa upojnim bazenom, tim zidićem od 2-3 metra
Citat
#12 . 2021-07-09 11:09
Ovo sa izgradnjom retencije razvlaci se vec godinama. I SDP a posebno HDZ Vlada nisu bili u stanju to rijesiti. Najprije imovinsko pravni odnosi koji jos nisu rijeseni u potounosti, pa onda premjestanje dalekovoda, pa izgradnja nekakvog puta za Brestovac i da dalje ne nabrajam. Cin se da nema dobre volje da se to rijesi i ako po ovim slikama vidim da se ipak nesto ozbiljnije dela. Mozdsa bi trebalo malo vise koordinacije pa da taj problem skinemo s dnevnog reda.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi