SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

 

Vjerojatno posljednji aktualac u ovom sazivu Gradskog vijeća Grada Ogulina potrajao je gotovo dva sata. Dok su se SDP-ovi vijećnici bazirali na pohvale gradonačelniku i kritike ŽUC-a, oporba se bavila propitkivanjima koja na trenutke nisu baš “sjela” SDP-ovom gradonačelniku Domitroviću. Gdje je iskrilo na aktualcu između SDP-ovog Domitrovića i HDZ-ovih vijećnika.

Školska dvorana i ove godine bez adekvatnog grijanja?

Zlatu Kurelac zanimalo je u kojoj je fazi uvođenje plina u Gradsku upravu i Dvoranu Ivica Cindrić – Piva kod Osnovne škole IBM. Naime, unatoč obećanjima Domitrovića da će grijanje biti riješeno, i ova zima je protekla bez grijanja, odnosno adekvatnog rješenja. Domitrović je odgovorio da su planirali grijanje na plin, ali da se nakon analiza ispostavilo da je taj model neprihvatljiv. Rekao je da u 2021. godini nemaju sredstva za to i da će to biti problem koji će morati riješiti nova gradska vlast.

Domitrović se ne sjeća svojih obećanja?

Hrvoje Magdić podsjetio je gradonačelnika Domitrovića na njegovo predizborno obećanje da će smanjiti cijenu vrtića i pitao koliko smo osposobili zaposlenika u gradskoj upravi za pisanje i provedbu EU fondova. Domitrović je rekao da je zatečen pitanjem i da se ne sjeća da je to isto obećao, ali da povećanja cijene sigurno neće biti.

Čuvari parka – tko, kako i koliko?

Zaštitarska služba u gradskom parku bila je tema pitanja vijećnika Ivice Porubića – Bajsa. Zanimalo ga je tko je organizirao istu i tko ju plaća. Kako smo saznali, Turistička zajednica Grada Ogulina je ugovarala zaštitarske usluge, a Porubića je zanimalo i je li postojala mogućnost da se zaposle osobe sa Zavoda za zapošljavanje. Odgovor će, prema gradonačelnikovim riječima, morati potražiti na adresi Turističke zajednice.

Nema nepotizma kod rodbinskog zapošljavanja!?

U kojoj su fazi radovi na rekonstrukciji Vatrogasnog doma u Turkovićima i je li bilo nepotizma prilikom zapošljavanja na projektu Zaželi II, zanimalo je vijećnika Tomislava Lipošćaka. Domitrović i zamjenik gradonačelnika Ivoševićčija je sestra zaposlena,  smatraju da zapošljavanje sestre na mjesto koordinatorice projekta nije sporno niti pretstavlja nepotizam. Također, Domitrović je odgovorio da su radovi na Vatrogasnom domu završeni uz manje nedostatke zbog kojih nije „prošao“ tehnički pregled, ali da će isti biti uklonjeni uskoro. Odgovor na pitanje što će biti s uređenjem parkirališta, vježbališta i igrališta za djecu (koji su predviđeni projektom), Lipošćak nije dobio.

Domitrović: Bjelolasica – “hrvatska posla”!

Vijećnika Milana Sabljaka zanimala je situacija vezana uz Bjelolasicu i investitore te što je konkretno učinjeno na širenju vodovodne i kanalizacijske mreže u prethodne četiri godine. Vezano uz Bjelolasicu, Domitrović mu je nekoliko puta odgovorio da su to „hrvatska posla“ i da se njemu nitko javio nije. Sabljak je zaključio da ga čudi nezainteresiranost za Bjelolasicu i način rješavanja problema prozivanjem investitora. Odgovor je opet bio da su to „hrvatska posla“…

OGULIN.eu

To su bila pitanja oporbe a na svojoj stranici prenesao ih je "oporbeni" portal Ogulin.eu.

 

I vladajući su imali svoja pitanja, koja su, a tako je radila i prijašnja vlast, unaprijed dogovorena. Pitanja su takva da  nakon njih slijedi, uglavnom za aktualnu vlast, afirmativno-propagandni odgovor.  Sva pitanja, ne samo ona postavljena od strane oporbe, korektno je  prenio radio i Ogportal.  S radija tehnički ne mogu skinuti tu informaciju a sa Ogportala sam svojevremeno bio upozoren da te ne smijem raditi s njihovim materijalima. Čak sam upozoren da to košta. crying  I stoga njihove cjelovite tekstove ne prenosim.

 

Od odlaska u penziju/mirovinu, nisam niti jedan jedini put otvorio radio Ogulin, pa tako naravno nisam slušao ni sjednice Gradskog vijeća. Čitajući na netu izvješća sa tih sjednica, vidim da se ništa u radu Gradskog vijeća nije promijenilo. Kao i nekada, frcaju iskre, verbalna sučeljavanja, optužbe, svađanja. Tako je bilo i prije ali nakon sjednice, i ondašnja oporba i vladajući, nalazili bi se u Starom gradu i uz čašicu, sada onako prijateljski uz šalu i smijeh,  nastavili razmjenjivati mišljenja. Sada, ne znam što je razlog, jaz između njih koji bi zajednički trebali djelovati kada su interesi grada u pitanju, sve je dublji. Čini mi se da je i nepremostiv.

I na kraju. Ne mogu se načuditi, da uz silu pitanja, a neka su bila potpuno nepotrebna, NITKO,  ama baš NITKO, nije se zapitao, ono što je, trenutno za Ogulin, najvažnije pitanje. Pitanje nastavka izgradnje RETENCIJE.  Nazvao sam Hrvatske vode i dobio samo kratku informaciju da s gradskom vlasti skoro godinu dana nemaju nikakve kontakte.  I ništa više. Što drugo reći, nego, da oprostite na izrazu, popizdiš. O projektu vrijednom 185 milijuna kuna ni riječi.  A narod šuti i čeka poplavu.

18. 3. 2021.

Nebojša Magdić

Komentari  
#151 Black Jack 2021-04-02 22:31
Moj frend mi kaze - kada vidim Jack Black ja jednostavn to preskocim.

Drago mi je šta imaš frenda.

Mozda nesto covjek i dobro napise ali dok sam ga citao vidio sam da nesto s njim nije u redu.

Nije mi namjera nešto dobro napisati nego lažljivce politički kastrirati.

Em je nepismen, em mentalno zbrkan, em petlja bez veze i tko to moze podnest.

Nepismeni su 99% u Saboru sa kupljenim diplomama pa ja nebi smio onda biti bez kupljene diplome?
Mentalno zbrkan pokušavam biti ali mi ne ide alkohol kao počašnim građaninom ogulina.
Petljam bez veze što nitko ne može podnest.
Pa onda prebaci slušalice na Zokića i Plenkića oni ti uopće ne petljaju bez(udbaške)veze.

Zato za mene ne postoji. Preskociti ga to probajte. Moze vm biti od koristi.

E tu si me skoro dobio da se odem objesiti na tavan.
Možemo se vrijeđati ali nemoj da ne postojim kao čovjek bez identiteta.
Pusti mi makar moj ukradeni identitet sa bleiburškog polja sa kojim sam se dočepao lipe imovine u hrvatskoj.

Još jedan savjet tebi markiću.
Piši lipe pjesme, curice će te voljeti i nemoj se baviti nikada politikom ili komentirati kurvini sinovi!
To pusti nama iz Red Light Milieu!
Citat
#152 Đebedaja 2021-04-03 16:14
Netko kupi polovnog golfa 6, a netko kupi diplomu. Eh, dragi moji, i tu bi se dalo polemizirati. Jelte, treba izvagat nekad...treba se žrtvovat.
E, komentatori moji, pušćite se ćorava posla, kanditatura izbor ovakvih onakvih. Konja nilskih i orlova će uvik biti, ali vas neće. Odmorite, otpustite gas..sjednite usred vrtlja, obrati pažnju na uscalu višnju, tulipanov cvat. Osjeti lahor na licu dok s druge strane sunce grije ti lice. Vidiš susjeda. Priča s tvojom ženom dok prorahljuje zemlju u kutu bašće. Pošalji ga u pmaterinu tako je, možeš ti to. Eto, sretni blagdani.
Ej vidil jučer Nešu kako se muva po Plodina, ni mu nivrag. Fala Bogu.
Citat
#153 Deny 2021-04-22 11:16
JESI LI NESO RIJESIO TO SA SRCEM. KAKO JE I KADA CES OPET POCETI PISATI. U OCEKIVANJU DA CE TO BITI STO PRIJE, SRDACAN POZDRAV.
Citat
#154 Neville 2021-05-07 19:38
Thank you, I have recdently been looking for info about this topic for a long time and yours is the best I've discovered till now.
However,what in regards to the conclusion? Are you posutive in regards
to the supply?

my homepage :: Turmericcbds.com: [censored]0131.com/_ _media__/js/netsoltr ademark.php?d=turmer iccbds.com
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi