UČENICI NAŠE GIMNAZIJE PRVI NA ONLINE NATJECANJU – „KOLIKO POZNAJEŠ HRVATSKI SABOR.

Hrvatski sabor prvi je put virtualno spojio učenike iz 41 srednje škole. U online kviz-natjecanju "Koliko poznaješ Hrvatski sabor" srednjoškolci su pokazali veliko znanje o zakonodavnoj vlasti. Zbog epidemioloških mjera u timovima je bilo po troje učenika.

Ove godine prvi put natjecali su se učenici srednjih škola. Njih 246 iz 41 hrvatske škole, borili su se za titulu onoga koji najbolje poznaje ustrojstvo nositelja zakonodavne vlasti.

To su učenici koji su odabrali za svoj izborni predmet slušati gradivo iz politike i gospodarstva tako da su vjerovatno i dodatno radili na tim temama. Za trideset pitanja o radu i povijesti Hrvatskog sabora tročlani učenički timovi imali su na raspolaganju trideset minuta.

Tri najbolja rangirana tima dobit će nagrade od predsjednika Hrvatskoga sabora.

A najbolji su bili učenici ogulinske Gimnazije što nas posebno čini ponosnim. U pobjedničkom timu nastupili su Sara Rendulić, Hana Turković i Mislav Borna Marinić. Naravno, ništa bez mentorica a to su Ljiljana Gračanin i Ksenija Maravić. U pričuvi su, da se pokazala potreba, kao zamjene bili  Antonio Tonković, Melisa Piškur i Nina Mrvoš. Informatičku podršku online kvizu osigurao je CARNet.

Nakon rukometne drame u kojoj su nam još jednom bili kobni Francuzi, ostao sam onako deprimiran, što mi nije običaj, i dalje gledati TV. A u Dnevniku HTV-a,  još jedan šlamperaj. Reportaža o ovom kviz natjecanju a ni riječ o pobjedniku. Ni jedne jedine riječi. Čak su kolege iz „Katedrale duha“ dodali izjave nekoliko učenika iz Zagreba, Pule, Splita i Varaždina. Čuli smo i neke mentorice. A o ogulinskom pobjedničkom timu ni slovca. Žalosno.

ČESTITKE UČENICIMA A NARAVNO I NJIHOVIM MENTORICAMA. Ovo je još jedan od dokaz kako se radi kvalitetno na našoj Gimnaziji. yes

13. 3. 2021.

Nebojša Magdić

 

 

Komentari  
#11 Zora 2021-03-16 22:00
Citat Pitam se:
Bog i bogmec, tako mene vec tri desetljeca novo-domoljubi i ljubitelji novogora ispravljaju kad velim hiljada,velu tako se divani u Srbiji.

A u Srbiji velu kuca i domacica a pri nam dom i kucanica, bitno da ni isto, kaj bi rekli, ni govno to se pas posral.

Kaj se tice pismenosti i gimnazij,tek mi tuj nis ni jasno,onaj ki je 60/70 -tih godin u jugi, pa tako i u Ogulinu zavrsil gimnaziju, taj je mogal studirat kadi je til, danas zavrsu gimnaziju i manje znadu od nekadasnji frizerki.

Zato nam i je rejting zagrebackeg sveucilista u usporedbi sa ostatkom svita pal ispod hiljaditek mesta,kulko je to tisuc nebi znal, al znam da ni dobro.

Danas koga god pitas, dite ili vnuk mu studiraju a nemoremo napravit fen za kosu, u onoj nepismenoj Jugi smo delali brodove i avione vec 50 tih godin prosleg stoljeca.


A jesu nam domoljubi opravili domovinu, kaj lingvisticki kaj standardom,tulko su je unapredili da nisu ostali ni dugmici. pa se sad veselimo kad gimnazijalac zna nabrojat one komedijase u saboru.


Pitam te kado je tvoja srboslaviai osamdesetih ostala bez novca za naftu pa su vladale redukcije. Vozila su mogla voziti svaki drugi dan, u ovisnosti o tome je li im registraska pločica završavala na parni ili neparni broj.
Pitam te i za redove.
To danas nemamo, a teško je i zamisliti u kojoj mjeri građanski život može biti zagađen redovima – redovi za kavu, redovi za deteržent, redovi za benzin, redovi za prehrambene namirnice. Redovi u dućanima bili su posljedica nereda u ekonomiji i silne inflacije........... ...
Citat
#12 fran 2021-03-17 07:38
Predragi Ogulinci komentatori,
lipo je vidit da vas dosta zna naš pravopis, stari i novi. Čini mi se da ste se gotovo svi, osim prvih komentara, zajefrknuli. Javi se čovik, domaći, Ogulinac na domaći, naški, blog i vi ga perete, kemijski i pod tlakom iz svih smjerova. Čoviku je poznato kako domaći govore. Jeste. jako malo se komentaora javlja na domaćem govoru. Niste vi koji prigovarate niš pametnij iod dotičnog što znate kada k prelazi u c . Vaša inteligencija jednaka je njegovoj. Jer da ste inteligentniji razumili biste kaj čovik veli, izražava svoje mišljenje. Ako ste vi pametni i On jeste pametan.
Već sam puno puta reagirala na natpis o akumulaciji Sabljaki i svi "pametni" (zanijemili) zamučali. Da li je ispravno Sabljaci ili Sabljaki?
G. Nešo molim ispriku za ovo, ali je u duhu hrvatskih školaraca, jest nije baš tema ali ... Fala!
Citat
#13 Margo 2021-05-11 22:13
I visited several web sites however the audio feature for audio songs current at this web
site is truly superb.

My web page: minecraft download: [censored]apkdlpedia .site/minecraft/
Citat
#14 Scott 2021-05-25 00:44
Hello would you mind letting me know whhich web host you're working with?
I've loaed your blog iin 3 different internet browsers and I must say this blog
loads a lot faster then most. Can you recommend a good
internet hosting provider at a fair price?
Thanks, I appreciate it!
Deporte en línea homepage: [censored]138.201.13 8.240/new-content/1
apuestas de partido
Citat
#15 Dian 2021-06-12 10:56
Thank you for another informative site. Where else could I get that type
of information written in such a perfect means? I have a project that
I am just now working on, and I have been on the glance
out for such information.

Have a look at my web-site: gclub: https://Youlikewin.com/slotxo-%e0%b8%aa%e0%b8%a5%e0%b9%87%e0%b8%ad%e0%b8%95-gclub/
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi