GOTOVO 7 MILIJUNA KUNA ZA DOM "BISKUP SREĆKO BADURINA"

Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić Knežević posjetile su danas Dom za starije i nemoćne biskup Srećko Badurina u Ogulinu.

Povod je Odluke o financiranju projekta ove ustanove pod nazivom "Širenje mreže socijalnih usluga u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije na području Karlovačke Županije". Kako je gošće upoznala ravnateljica Doma Nataša Vučković Ivošević ovim će projektom, Dom urediti svoj prostor, u funkciju staviti 700 kvadratnih metara tavanskog prostora koji je sada neuređen, urediti park, okoliš objekta te parkiralište, koje trenutno dijelomično dijele s Općom bolnicom Ogulin. Projekt se provodi u partnerstvu s Karlovačkom županijom, a vrijedan je 6.890.331,02 kn, sufinanciran EU sredstvima. 

Projektom bi se uredila i unutrašnjost Doma za osiguranje visokih standarda u opremanju prostora kako bi on u potpunosti bio prilagođen korisnicima. Jedna od projektnih aktivnosti je i nabava vozila i opreme za pružanje usluga pomoći u kući korisnicima u Ogulinu i okolnim mjestima. U program će tako biti dodatno uključeno 60 starijih i nemoćnih osoba za uslugu pomoći u kući. Time će se znatno popraviti skrb o starijim i nemoćnim osobama ogulinskog kraja, koje do sada nisu imale organiziranu skrb ovakvog tipa. Ustanova će za potrebe provođenja ovog projekta zaposliti nove djelatnike. Dom za stare i nemoćne biskup Srećko Badurina trenutno se skrbi za 43 korisnika. Odlukom o financiranju projekta od strane nadležnog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU stekli su se uvijeti za daljnju operacionalizaciju i provođenje projekta čiji je rok provedbe 24 mjeseca.

19. 11. 2020.

KAŽUP

Komentari  
#11 jack as 2020-11-22 07:13
Citat Đebedaja:
Ni on lugar pasoglavci. Dipl.ing.šumarstva telci. Nešto što vi niti u video igrici nebi mogli postat. More kaj oće, uostalom bila je marenda od 10-10:30. A ki mira slagat daske, neka slaže. Svakom po zaslugama. Angažirajte gradske oce oko retencije,one iz A.Forda, da se založe oko retencije...poplavit će sve nizvodno, pa i naš dječji vrtić od brodski kontejneri


HDZ u 27 godina nije napravio nikakav vrtić, nisu mogli ni pokrečiti kaj je drug Tito napravio
Citat
#12 Dimnjacar 2020-11-22 09:50
Citat jack as:
Citat Đebedaja:
Ni on lugar pasoglavci. Dipl.ing.šumarstva telci. Nešto što vi niti u video igrici nebi mogli postat. More kaj oće, uostalom bila je marenda od 10-10:30. A ki mira slagat daske, neka slaže. Svakom po zaslugama. Angažirajte gradske oce oko retencije,one iz A.Forda, da se založe oko retencije...poplavit će sve nizvodno, pa i naš dječji vrtić od brodski kontejneri


HDZ u 27 godina nije napravio nikakav vrtić, nisu mogli ni pokrečiti kaj je drug Tito napravioInženjer šumarstva organizira i vodi posao u šumariji i jamči sigurnost rada u šumi. Brine o zaštiti šuma i uzgoju šuma,uređivanju šuma i sastavlja planove sječe stabala.


Diplomirani inženjeri šumarstva bi trebali obavljati sljedeće poslove:

• uzgajanje šuma

• uređivanje šuma

• šumsko sjemenarstvo

• rasadnička proizvodnja

• uzgoj, njega i održavanje šumskih kultura

• zaštita šuma i šumskog drveća

• izgradnja i održavanje šumskih prometnica

• planiranje sječe stabala

• transport šumskih sortimenata

• trgovina šumskim proizvodima

• projektiranje i planiranje hortikulturnih objekata

• zaštita prirode i okoliša

• uzgoj divljači i lovno gospodarenje

• menadžment u šumarstvu

Uvjeti rada

Inženjer šumarstva svoj posao vrlo često obavlja u šumi. Pritom je izložen najrazličitijim vremenskim utjecajima, biološkim štetnostima i opasnostima, radeći na različitim terenima. Najveći dio posla obavlja samostalno, dijelom i timski.


Radno mjesto zahtjeva mnogo pješačenja po terenima bez utrtih staza.

Eto to je kratki opis poslova sumarskog inzinjera,ako zelite vidjeti kako to izgleda u praksi, odite na planinarenje u Austriju ili Svicarsku.
Citat
#13 biber 2020-11-24 05:00
lijep popis, al nema na popisu presijecanja vrpci
Citat
#14 Stiropor fasada 2020-11-24 19:02
Bitno da fasada stoji
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi