HSP dr. AS, NE ŽELI HDZ

 

Kako je lijepo pisati o Sv. Nikoli, podsjetiti se nekih davnih dana, dirnuti nekog u srce, nekome izmamiti suzu na oko, ujediniti sve prijatelje na ovome blogu, vidjeti komentare pune tolerancije…….

No komentator Deny me je u jednoj jedinoj rečenici iz prošlog posta, podsjetio na manje lijepu stvarnost. On je između ostalog napisao:

 

I zato su ta vremena o kojima Nešo piše lijepa jer on ih opisuje na najljepši način. Za tako nešto treba u sebi imati - NEŠTO. Što on ima. A na politiku će se morati vratiti već sutra.

 

Željko Stipetić


I j…bi ga. Pogodio Deny u sridu. Htio ne htio, vraćam se na politiku a samim time ostajem na vjetrometini gdje me političkim plotunima gađaju oni kojima se moje pisanje jednostavno - ne dopada. I koji u svakoj napisanoj riječi vide moje skrivene namjere ili ideološke simpatije. Takve mi je političke paranoje već pun ……., ali moramo biti u toku. Smo se razmeli. Ajmo na posel.

I ako svi govore da predizborne aktivnosti još nisu počele, kao, rano je, ipak se kampanja već pomalo zahuktava. Kombinacije tko će koga, tko će s kime, kako i pod kojim uvjetima, redovita su tema u kavanskim, „dobro obaviještenim krugovima“. U tom i takvom miljeu, koalicija HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević u Ogulinu, bila je gotova stvar. Ideološki bliski, jednostavno nisu imali drugog izbora doli suradnje i zajedničkog suprotstavljanja ljevici. No dogodilo se ono, što i oni, „dobro obaviješteni“, nisu ni slutili. „Starčevićanci“ su jednoglasno HDZ-u rekli N E. Odmah da kažem da sam potvrdu te informacije tražio od čelništva stranke ali usprkos do sada dobroj suradnji, naišao sam na zid šutnje. Bokulić i Stipetić jednostavno su udarili „silenzio stampa“.

Pa sam se morao poslužiti svojim izvorom. Kad cure informacije iz vrha države, zašto ne bi curile iz jedne stranke na lokalnoj razini. Dakle po tom izvoru, na sastanku ogulinske podružnice održanom jučer u novim prostorijama stranke, svi nazočni jednoglasno su bili protiv izborne koalicije s HDZ-om. Koliko sam uspio na brzinu skupiti i povezati nešto disonantnih informacija, vodećoj stranci u Ogulinu, pravaši dr. AS zamjeraju niz stvari u vođenju gradske politike. Potegnuli su ponovno ono što je Bokulić odavno otvorio, a to je slučaj „Vukadinović“, pa onda odgovornost za Bjelolasicu, zbivanja u Sportskoj zajednici, nekompetentnost u vođenju grada, Poduzetničku zonu i t.d., iza čega stoji loša politika HDZ-a. Isto tako, HDZ-u rekli ne, napravili su pravaši HSP dr. AS u Dugoj Resi. U Karlovcu su prihvatili suradnju s HDZ-om kao i u Ozlju, ali tu uz određene uvjete. Tijekom idućih 10-ak dana, o ovoj koaliciji odlučivati će i u ostalim sredinama. O koaliciji na razini Karlovačke županije, odlučivati će se navodno u srijedu.

Nama je u svemu najzanimljiviji Ogulin. HSP dr. AS, po nekim anketama treća stranka, jednostavno je nezaobilazan faktor, i čudi me kako čelnik HDZ-a Vučić, inače iznimno vješt u ovakvim političkim zavrzlamama, nije uspio dogovoriti suradnju. Bez te suradnje, njemu je valjda jasno da će na proljetnim lokalnim izborima teško moći pobijediti sve jači i kompaktniji SDP. Pogotovo što navodno on, i ako još nije dogovoreno, neće nositi listu. No složio bi se s onima koji kažu kako je još mnogo vremena i kako se mnoge stvari mogu promijeniti. Jer politika je umjetnost nemogućeg.

Što će i kako biti, tko će nositi koju listu, što će učiniti drugi ogulinski pravaši iz „starog“ HSP-a, treba pričekati i vidjeti. Nakon hladne zime, neće nam škoditi vruće proljeće. Makar i političko.Bog i fala i nemjote kaj zamerit.

 

9. 12. 2o12.

Nebojša Magdić

Komentari  
#41 Sue 2018-11-01 18:49
I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you
can earn additional cash every month. You can use
the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle:
boorfe's tips monetize your website

Look into my blog; BestEarnest: https://FollowDacia.blogspot.se
Citat
#42 Glinda 2020-02-09 18:25
I am genuinely thankful to the owner of this web page who has shared this impressive piece of writing at here.Stop by my web-site; Cialis: [censored]apcialisle .com
Citat
#43 hidroxicloroquina 2021-02-14 10:47
malaria drug chloroquine chloroquine tablets chloroquinone
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi