KORONA OPASNO PRIJETI.

Korona ne posustaje. Vijesti su iz dana u dan sve lošije. Jučer novi crni rekord – 1.563 nova slučaja zaraze. Ni naša Županija ne zaostaje – 71 slučaj zaraze koronom u posljednja 24 sata. Na COVID odjelu u našoj bolnici smješteno 18 pozitivnih pacijenata,  koji su na sreću, osim jednoga, sa blažim simptomima bolesti. Karlovačka i ogulinska bolnica su i funkcionalno povezane što znači da mogu međusobno raspolagati s liječničkim i ostalim medicinskim i zdravstvenim resursima, ali i s dijagnostiko terapeutskim aparatima i uređajima. Za tu svrhu karlovačka bolnica ima kapacitete do 90 kreveta za covid pozitivne gdje će biti smješteni teže oboljeli i s težim simptomima iz cijelog sustava, odnosno cijele županije pa i šire. Lakše bolesni i asimptomatski covid pozitivni štićenici iz sustava socijale, tj. domova za starije i nemoćne osobe bit će smješteni u ogulinskoj bolnici koja će danas početi s pripremom kapaciteta. Već sutra bi  za njih u ogulinskoj bolnici moglo biti na raspolaganju 50-tak kreveta, rekla je načelnica Stožera i zamjenice župana, Vesna Hajsan Dolinar.

O koroni inače ne pišem, jer redovito, na svim mrežama možete saznati najnovije podatke, pa bi ponavljanje tih vijesti bilo beskorisno. No ovaj puta činim iznimku, jer riječ je o organizaciji rada u gradskoj upravi, što građane najviše zanima.

S obzirom na epidemiološku situaciju, gradonačelnik Dalibor Domitrović donio je Odluku o organizaciji rada i radu sa strankama u gradskoj upravi, navodi Ogpotral.

Njome je, prilikom kretenja u poslovnim prostorijama gradske uprave, uvedeno obavezno te pravilno korištenje zaštitnih ili medicinskih maski za lice gdje nije moguća distanca od najmanje 2 metra. Odluka se odnosi jednako i na zaposlenike i na građane. Svim zaposlenicima i strankama će se prilikom ulaska u zgradu gradske uprave mjeriti temperatura, koja ne smije biti viša od 37,2C, jer će takvim strankama biti onemogućen ulazak u zgradu uprave.

Preporuka je i da se svi sastanci održavaju putem video linkova, a sva moguća komunikacija sa strankama putem telefona, ili elektronske pošte. U iznimnim slučajevima zaposlenicima se dozvoljava direktna komunikacija sa strankama, ali uz osiguravanje i poštivanje svih epidemioloških mjera i higijenskih standarda koje je propisao nacionalni Stožer civilne zaštite.Gradonačelnikovom Odlukom, preporučeno je i otkazivanje ili odgađanje službenih putovanja koja nisu nužna.

 

22.10.2020.

Nebojša Magdić

 

Komentari  
#11 Black Jack 2020-10-24 11:58
Nije čudno da ne možemo izlječiti Koronu jer korumpirana govna u Slovenskoj9 dalje fešataju i šire virus!

A to njima jedini cilj da ostanemo korumpirano društvo a tu odrodima paše zapravo korona.
Što je više bolesnika na kraju znaći da neće biti dovoljno respiratora i onda će netko morati odlučiti koga stavljati respirator a koga ne staviti.
Tu će krenuti ogroman val korona korupcije gdje će se za život još više nego inaće kuverte nositi u bolnicu!
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi