LEGNI U PARKU NA TRAVICU I ODMARAJ.

U onoj staroj  državi, a i u samostalnoj Hrvatskoj, sjedenje na travi u parkovima, bilo je zabranjeno. Kao da je zelenilo svrha samom sebi.  A na zapadu možeš zaleći u svakom gradskom parku, koliko želiš.

Prepuni travnjaci ljudi. Mnogi leže, čitaju knjigu ili surfaju. Moguće je čak održati i piknik na travi. Uz Central park u New Yorku, svakako je napoznatiji Hyde park u Londonu. Tamo su da spomenem, ne bojeći se za travu, između ostalih koncerte održali Pink Floyd, Queen, Paul McCatrney, Madonna, The Who, Bruce Springsteen, The Rolling Stones i dr.

I onda su se polako i naši parkovi otvorili  zapadnim uzorima. Postalo je i kod nas sasvim normalno zaleći u zelenu travicu nekoga parka, u bilo kom našem gradu, i ne raditi ništa. Ili može zasjesti društvo i uz gitaru i pjesmu, uljepšati ljetnu večer. Tomislavac i Zrinjevac najbolji su primjer kako smo odmor na travnjaku prihvatili kao sasvim normalnu stvar. Uz to, tamo se organiziraju koncerti, zabavno-plesni program, dječje predstave, edukativne radionice, sportske aktivnosti za velike i male. Kako se može ugodno sjediti na travi i pratiti omiljene grupe i pjevače, zoran je primjer i HTV-ov ciklus – „Sunčana strana Prisavlja“.

U Zagrebu se sada nudi predah i odmor u zelenilu parkova, na travi, klupama, ležaljkama. U parku je moguće organizirati team building, proslave rođendana za djecu i odrasle. Moguće je unajmiti prostor parka i za razne događaje, poput djevojačke ili momačke proslave, pa čak i pičesti, krizme.

A kod nas u Ogulinu, još uvijek – zabrana. Mogu razumijeti da se u parku ne smiju šetati cucki, da se ne smije voziti bicikl ili igrati nogomet, ali da još uvijek stoji zabrana ulaska na travnjak ili sjedenja i ležanja na njemu, to mi je, obzirom na trend u svijetu gdje je nešto takvoga sasvim normalno, malo bedasto. Grad, Pučko otvoreno učilište, Turistička zajednica, pokazali su organizacijom raznih sadržaja kako se park, koga u početku nismo voljeli a sada je postao ukras grada, može vrlo dobro iskoristiti. I još, kada bi samo, kao svuda u svijetu dozvolili da se malo izležavamo na travici, učinili bi dobru stvar. Vjerujem da će se s time mnogi složiti.

Pričam ti priču na zelenoj travici.

Riva - Šibenik

Šibenik - sve sprenmo za koncert.

New York - Central park. Odmor u sjeni nebodera.

London - Hayd park. Uživanje u prirodi.

Pariz - Plade de la Nation. Za stariju ekipu najbolje su ležaljke.

Ogulin- umjesto za travicu, naše cure se odlučile na asfalt. Ogulinski model surprise

Zagreb. Zrinjevac.

Zagreb - Zrinjevac.

Zagreb - Tomislavac

Zagreb. Pravi potez HTV-a - "Sunčana strana Prisavlja".

26. 9. 2020.

Nebojša Magdić

 

 

 

 

 

Komentari  
#11 Bono 2020-10-01 15:00
95 posto stanovnika Ogulina ima vrtove , brajde , njive , guvna i niki doma ne leži na travi jer mjehur ćeš preladit , ko i propuh , pa nemorate ni u gradu . Koda živite u Singapuru , :-?
Citat
#12 Bono 2020-10-01 15:01
A i govana od pasa ima za popizdit , napiši o tome nešto.
Citat
#13 Park 2020-10-02 11:37
Citat Bono:
95 posto stanovnika Ogulina ima vrtove , brajde , njive , guvna i niki doma ne leži na travi jer mjehur ćeš preladit , ko i propuh , pa nemorate ni u gradu . Koda živite u Singapuru , :-?Pa nećemo Bono sidit na brajdi. Ki je to vidil. Nismo majmuni da se prtimo. E bome neću sidit ni po njivi. Ki je to vidil. A guvno, pa tega više nigdi nima.
A kaj se tiče govni od pasa e tuj ne znam kaj bi rekal. "Gospoda" ih šeću po gradu kadi pasi naokolo seru, a oni finiji ih vodidu u "drek park" kod pošte. A vidil sam i kad je jedna "gospođa" svog pasa vodila u gradski park da se pokenja. I to u pol bela dana bez da bi se i malo sramila. :sad:
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi