GRADNJA U ZONI ZA POTREBE BJELINA

Ogulinska tvrtka GTM GAVAN, sa svojim strojnim parkom već nekoliko dana priprema teren za gradnju novih proizvodnih pogona „Bjelina“ u Poduzetničkoj zoni, a djelatnici Elektre montiraju neophodni električni priključak.

To je nastavak posla od lani, kada se teren  čistio i ravnao a sada se priprema za građevinske radove. Velik dio pripremnih zemljanih radova na 200 tisuća kvadrata već je napravljen. U to je „Bjelin“ uložilo 3-4 milijuna kuna. Kako za „Ogulin u srcu“ kaže član uprave i direktor „Bjelina“ za Hrvatsku  Stjepan Vojinić, radi se o investiciji koju su nazvali Ogulin II. Tu planiraju proizvodnju još jednog patenta vlasnika "Bjelina" Darka Parvana, a to su nove podne obloge - Woodura i Nadura, te logistički centar.  Gradnja tvornice HDF-spajanje furnira i ako je prvotno najavljena nije u planu, jer je takva tvornica kupljena u Otoku kraj Vinkovaca.

Ex župan Damir Jelić, u svibnju je članu uprave i direktoru „Bjelina“ za Hrvatsku Stjepanu Vojniću, uručio građevinsku dozvolu za gradnju budućih objekata u Zoni. Cijeli posao prema prije najavljenom malo kasni, nekih pola godine

ali to je sitnica za ovakav jedan projekt koji Ogulin može gospodarski oživjeti.

Na pripremljenih 200 tisuća kvadrata, prvo će se graditi logistički centar a nakon toga dvije ogomne hale za nove podne obloge - Woodura i Nadura. Cijela investicija i pokretanje kompletne proizvodnje, trebalo bi biti 2024. godine. Logistički centar koji će se prvi graditi,  upošljavao bi oko 50 radnika a kasnije zapošljavanje išlo bi prema dinamici gradnje.

Dio strojnog parka spreman.

U "Gavanu"se nadaju lijepom vremenu, kako poslovi ne bi kasnili.

Photo by Nešo-Skorašnik

17. 9. 2020.

Nebojša Magdić

 

 

Komentari  
#21 Bixby 2020-09-24 00:33
Citat SAPIENTI SAT:
NO 1 je nesto pitao o nekakvoj Kockici. I ja cuo neke price pa me zanima. Da li ce netko dati odgovor.


.

NO1 iliti Sapienti Sat iliti zeljac opet pametuje
Citat
#22 Ruk 2020-09-26 16:20
Citat NO1:
Za EU.

!!
Ne izbjegavaj EU. Ne pitam da li će Bojan /a zašto dobi ime Kockica /zakrpat karter već pitam o njegovom "angažiranju" u Semelrocku, Dip.u. O tome te pitan brale.


Ima li netko muda da nam tog Branka Kockicu objasni.
Citat
#23 Đula I 2020-09-30 09:50
Ima li netko muda da nam tog Branka Kockicu objasni.

Ima - Grunf :lol:
Citat
#24 Sena A. 2020-10-03 08:52
Kockica je delal u tom Semerloku ili kako se već piše i u DIPu. To su privatne firme. Nisam čuo da su ga te firme tužile za bilo što. Tako da ne serite po čovjeku bez veze. Od Vodovoda je napravio preporod, radnici u redu stoje da mu otkriju kako se prije kralo i kako je fala Bogu došao netko tko će to prekinuti.
Citat
#25 Dux 2020-10-07 18:56
Citat Sena A.:
Kockica je delal u tom Semerloku ili kako se već piše i u DIPu. To su privatne firme. Nisam čuo da su ga te firme tužile za bilo što. Tako da ne serite po čovjeku bez veze. Od Vodovoda je napravio preporod, radnici u redu stoje da mu otkriju kako se prije kralo i kako je fala Bogu došao netko tko će to prekinuti.Da se i ja malo javim i to kratko. Samo Sena A. ni cul za Branka Kockicu. :lol: A kaj mislis zac su ga nazvali Kockica. :lol:
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi