U DOM ZDRAVLJA ULOŽENO 3 MILIJUNA KUNA

Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan- Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić-Knežević obišle su danas Dom zdravlja Ogulin. Sa realiziranim investicijama upoznala ih je ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac. U obilasku im se pridružio i dosadašnji saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.

U protekle 3 godine u Dom zdravlja Ogulin uloženo je preko 3 milijuna kuna. Najnovija investicija je uređenje sanitarnih čvorova u vrijednosti 545 tisuća kuna, a sredstva su osigurana kroz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Također dovršena je i izmjena stolarije, točnije 67 prozora koji su zamijenjeni s novim energetsko učinkovitim, vrijednosti 520 000 kn, dobivenih dijelom iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te decentraliziranim sredstvima Karlovačke županije. Ovaj projekt uvršten je u županijski program projekata “407 za 047 županiju”. Zahvaljujući potpori Karlovačke županije, ravnateljica Zlata Kurelac istaknula je i realizaciju kupnje nekretnine za potrebe Doma zdravlja Ogulin u vrijednosti 492 000kn. Vlastitim sredstvima, osiguranim od ušteda u Domu zdravlja Ogulin kupljeno je novo sanitetsko vozilo za 560 000kn.

Kroz projekt KAŽU zdravlje, kojim je inače osigurano poboljšanje uvjeta pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite u domovima zdravlja Karlovačke županije (Dom zdravlja Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Slunj, Ozalj i Vojnić) , a sve kroz ulaganje u građevinske adaptacije u navedenim domovima zdravlja, nabavljena je vrijedna oprema za Dom zdravlja Ogulin. Najvažniji su ultrazvučni uređaji za pedijatriju i ultrazvuk abdomena i ortopan. Ovime će se olakšati pacijentima iz ogulinskog, ali i šireg područja da ne moraju više odlaziti na preglede u udaljena mjesta, a posebno će biti od koristi roditeljima s malom djecom koji će dijagnostičke preglede moći obavljati u Ogulinu. Vrijednost opreme je oko 800 000 kuna. Potrebno je još spomenuti i specijalističko usavršavanje liječnika obiteljske medicine, vrijednosti oko 900 000 kn.

Spomenute investicije pokazuju sinergiju i suradnju svih u vertikali, od ravnateljice Doma zdravlja Ogulin, Karlovačke županije te državne razine, što je od velike važnosti za uspješan završetak svih projekata. Zajednički cilj je demografski oporavak te da naši stanovnici imaju u ustanovama u kojima je Karlovačka županija osnivač, standard usluge i opreme da mogu živjeti i ostati ovdje.“- istaknula je zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar.

10. 6. 2020.

Ogulin.eu

Komentari  
#1 Isiah 2020-07-18 08:48
I'm impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that's equally educative and interesting, and let me
tell you, you have hit the nail on the head. The problem is something which not enough people are speaking
intelligently about. I'm very happy that I stumbled across this in my search
for something concerning this.

Look at my web site ... goodguysgiftcard.bra vesites.com: [censored]goodguysgi ftcard.bravesites.co m/
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi