DODJELA JAVNIH PRIZNANJA KARLOVAČKE ŽUPANIJE ZA 2019. GODINU

Kako zbog situacije uzrokovane virusom COVID-19 ove godine nije bilo moguće održati svečano obilježavanje Dana Karlovačke županije te tako ni svečanost predaje Javnih priznanja dobitnicima, po okončanju mjera koje su priječile mogućnost održavanja okupljanja ovog tipa, stekli su se uvjeti za konačno održavanje prigodne predaje nagrada laureatima. Tako su danas, unutar povijesnih zidina Starog grada Dubovca u Karlovcu, dobitnici Javnih priznanja Karlovačke županije, u nazočnosti predstavnika županijske izvršne i zakonodavne vlasti, preuzeli svoja zaslužena priznanja. 

Dobitnicima su Plakete i Nagrade za životno djelo uručili župan Karlovačke županije Damir Jelić i predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić te zamjenici predsjednika Županijske skupštine Jadranka Golubić i Ivan Vuković.

Ovogodišnji dobitnici Plaketa su: Nikola Car, za poseban doprinos u razvoju sporta i promidžbu Karlovačke županije; Nataša Lemić, za poseban doprinos u društvenom aktivizmu i društvenom radu u zajednici; Ivanka Vukas Grdić, za izniman doprinos u humanitarnom radu i promicanju vrijednosti Domovinskog rata; Josip Prahović za poseban doprinos u razvoju inovacija i njihovoj uspješnoj primjeni u gospodarstvu i tvrtka Maksim Trade Energija d.o.o. Žakanje, za izniman doprinos u razvoju gospodarstva Karlovačke županije. Nagrade za životno djelo pripale su Dubravku Deliću, za dugogodišnje djelovanje kojim je svojim društvenim angažmanom i gospodarskim aktivnostima pridonio razvitku i promociji Karlovačke županije,  umirovljenom generalu Hrvatske vojske Izidoru Češnjaju, za poseban doprinos u obrani Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata na području Karlovačke županije te Mladenu Kuki, za izniman doprinos u razvoju planinarstva, speleologije i ekspedicionizma te promidžbu Karlovačke županije. Kako general Češnjaj zbog bolesti nije mogao nazočiti svečanosti, nagradu je umjesto njega preuzela njegova kćerka Ines Češnja, a u ime nagrađenih se inspirativnim govorom zahvalio Dubravko Delić.

20. 5. 2020.

Ogulin. eu

Komentari  
#11 Ive 2020-05-25 16:26
A - ha kad vec moraliziras i glumis moralnu vertikalu, onda bar ne laži!
Da iskreno i posteno govoris rekao bi da su otpremninu dobili od HDZ-a. Daleko, bar godinu prije izbori!
Cisto sumnjam da je SDP odlucivao i doba gradonacelnika Turkovica.
Budi bar u cinjenicama objektivan!
Citat
#12 EU 2020-05-25 18:40
Medijski prostor u Hrvatskoj karakterizira premreženost političkih i korporativnih interesa, netransparentnost vlasništva i marketing umjesto novinarstva.Novinari ma se brani da slobodno rade, egzistencijalno ih se ucjenjuje, tuži kada pišu istinu.

Što je sredina manja,to je situacija gora,novinari nemaju slobodu rada,već su lutke u rukama lokalnih šerifa.

U malim sredinama nije moguće održavati radijsku postaju na isključivo komercijalnim osnovama,milostinja iz Fonda za pluralizam medija preko kojeg se većinom profitnim i manjim dijelom neprofitnom radijima, televizijama i portalima transferira 3% HRT-ove pretplate nije dovoljna za samostalan i neovisan rad.

I tih jadnih 3% je dovoljno, da se prešutno zna, što lokalni novinari smiju,a što ne smiju.

Zadnjih pet godina situacija se još i pogoršala, novinari su brutalno izloženi tužbama lokalnih političkih čelnika. I prije je bilo problema, ali intenzitet je bio manji. Pogoršanje je nastupilo Karamarkovim 'puštanjem duha iz boce';da će svatko moći govoriti i misliti što hoće u svoja četiri zida.
Nakon toga se dogodio neshvatljiv val tužbi i sudskih presuda protiv novinara koji su dirnuli u "svetinje i svete krave".

A kad se gube sporovi, onda se i zatupljuju pera, autocenzura u RH se može nožem rezati.

Nikad gore nije bilo,ako to netko može potvrditi,onda je to zasigurno autor ovog Bloga, koji je by the way, u "mračnom"komunizmu Juge, mnogo više i mnogo dalje mogao i smio "dobaciti", kad je riječ o politici i političarima ondašnjeg Saveza komunista.

Važan dio mozaika mučke dikatature na medijskoj sceni u Hrvatskoj su i zatvaranje slavina neprofitnim medijima.
Dok su trajali pregovori za ulazak RH u EU,situacija oko neprofitnih medija je bila koliko toliko regulirana, medjutim čim smo ušli u EU i kad je prestao monitoring,vratile su se aveti prošlosti.

Upravo su neprofitni mediji doživjeli svoj uzlet za vrijeme pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, no i strmoglavi pad za vrijeme Vlade kojom je upravljao Tomislav Karamarko. Kratkotrajni HDZ-ov ministar kulture Zlatko Hasanbegović spriječio im je dotok novca iz Europskog socijalnog fonda 2016. godine, a gušenje „neposlušnih" nastavila je i ministrica Nina Koržinek Obuljen koja do danas nije oslobodila taj novac rezerviran za plaće hrvatskih novinara.

Dakle jedina šansa u borbi za kakvu takvu istinu i slobodu u Hrvatskim medijima i društvu,pa tako i u Ogulinskim medijima,jest ponovni EU monitoring.

Odnosno valjalo bi napisati podeblji brifing EU komisiji o situaciji i slobodi medija u RH i detaljno opisati likove, odnosno na koji nacin i po kojim kriterijima dodjeljuju EU novac.

Ako mi punke film a hoće,sam ću to uraditi i poslati, jer bez slobodnih medija nema ni slobodne države.
Citat
#13 *** 2020-05-25 19:57
Bravo EU. Evo jednog od onih normalnih koji samo čitaju ali ne žele aktivno sudjelovati . Ipak kad ne mogu izdržati jave se kao sada EU. Bilo bi dobro kada bi se češće javljali.
Citat
#14 DEJA VUU 2020-05-26 13:00
EU se potrudio da oslika stvari u našem medijskom prostoru proširivši se i na državnu razinu. Moglo bi se o svemu diskutirati u detelje ali ja bi samo spomenuo da vrag nije tako crn kako izgleda niti su novinari toliko ugrožena čeljad.

Recimo u "Direktu" Zorana Jovanovića - Šprajca političari dobivaju takve porcije kritika da već postaje iritantno. Pogotovo što su kritike upućene samo jednoj političkoj opciji što s profesionalnim novinarstvom nema blage veze. I nikad se uredniku nije ništa dogodilo. Čak mi se čini da je za iznošenje "svojih" stavova postao privilegiran.

O cenzuri na državnoj TV dovoljno govori i NU2. Nema pitanja koje Aco nije smio uputiti svojim gostima. Često puta i vrlo neugodnih. I nikada nije cenzuriran niti mu emisija zabranjena. Tu ubrajam i nenadmašnog Bolkovića.

O slobodi medija najbolje govori činjenica da su upravo novinari oni istraživaćkog habitusa svojim pisanjem "počistili" Plenkovićeve ministre. Bez njihova pisanja te korumpirane face i dalje bi gledali u udarnim terminima na TV. Da dalje ne nabrajam primjere slobode pisanja jer ima ih dosta. Ono što je po meni najbolje što je napisao EU je ovo:

"Medijski prostor u Hrvatskoj karakterizira premreženost političkih i korporativnih interesa, netransparentnost vlasništva i marketing umjesto novinarstva.Novinari ma se brani da slobodno rade, egzistencijalno ih se ucjenjuje, tuži kada pišu istinu.
Što je sredina manja,to je situacija gora,novinari nemaju slobodu rada,već su lutke u rukama lokalnih šerifa.

A ono što baš ne odgovafra istin je ovo:

"Nikad gore nije bilo,ako to netko može potvrditi,onda je to zasigurno autor ovog Bloga, koji je by the way, u "mračnom"komunizmu Juge, mnogo više i mnogo dalje mogao i smio "dobaciti", kad je riječ o politici i političarima ondašnjeg Saveza komunista".

To po meni apsolutno ne stoji. Znamo svi da je autor ovog bloga znao "dobaciti" ondašnjim političarima za ono vrijeme dosta nezgodnih stvari ali to je kamilica prema ovome danas. Podsjećam samo na njegov degutantan napad u programu radija na Vučića i gradsko vodstvo radi nemara oko Bjelolasice. Za to tada izrečeno, u doba "mraka" istog bi trenutka ostao bez posla. A ovdje mu se sada nije dogodilo apsolutno ništa.
Ne kažem da u našem medijskom prostoru sve štima. U dosta stvari slažem se s EU ali ne zaboravimo da medalja ima dvije strane. Samo ih treba vidjeti.
Citat
#15 Đubrad do kraja 2020-05-26 13:53
Novo uhljebljivanje u Gradu Ogulinu?

Nova vlast raspisala natječaj jer uhljebljivanja nikada nije dosta. Pričaj jedno radi drugo.

Grad zapošljava u tajnosti , oglas nije vidljiv svima ,,

Hleba mimo poštenja.
Citat
#16 no.1 2020-05-26 17:20
Đubre, otvori Narodne novine i pročitaj oglas za posao, posjeti ogulin.hr i vidjet ćeš oglas na glavnoj stranici.
Ne vjeruj u gluposti hadezeovog portala, očito ih boli kaj je Tomica na čvrstom 9. mjestu za sabor
Citat
#17 . 2020-05-27 12:16
Citat no.1:
Đubre, otvori Narodne novine i pročitaj oglas za posao, posjeti ogulin.hr i vidjet ćeš oglas na glavnoj stranici.
Ne vjeruj u gluposti hadezeovog portala, očito ih boli kaj je Tomica na čvrstom 9. mjestu za sabor


INSPEKTORE u pitanju je još jedno novo uhlebljenje. Kandidata već imate i to je bitno. I još nešto. Pokaži inspektore malo poštovanja prema Saboru i piši ga velikim slovom.
Citat
#18 Soba puna dima 2020-05-27 17:33
Bogme da, od kad je sdp dosal na vlast, u Ogulinu se opasno srozalo postenje i transparentnost u politiki.
HDZ je u prosli 25. godin na vlasti u Ogulinu i drzavi visoko podigal lojtre postenja.Cisto sumnjam da obicni covik, ki ni clan adezeja more izdrzat tulko postenja u jedinici vremena a da ne ugine od predoziranja postenjem.
Treba brzo vrnit adezej na vlast da nam ljudi ne pocnu umirat po cesta,od nedostataka postenja.

Vrnite nam sto prije hdz na vlast, umrit cemo od nepostenja, jos ako more u koaliciji sa suverenisti tko sretniji od nas.Pa nakon izbori,lipo svi skupa U sobu punu dima,igrat se kameneg lica.
Citat
#19 Darac 2020-05-28 10:57
Citat Đubrad do kraja:
Novo uhljebljivanje u Gradu Ogulinu?

Nova vlast raspisala natječaj jer uhljebljivanja nikada nije dosta. Pričaj jedno radi drugo.

Grad zapošljava u tajnosti , oglas nije vidljiv svima ,,

Hleba mimo poštenja.


A kaj se bunite. Morda je kandidat za to novo radno mjesto neko iz Hdz.ja :lol:
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi