RETENCIJA OGULIN IDE DALJE.

U gradsku upravu prošli tjedan stigla je Odluka kojom su Hrvatske ceste  stornirale nabavu za izradu idejnog i glavnog projekta za Obilaznicu Ogulina. Objašnjenje – koronavirus COVID 19,  što automatski dovodi u pitanje punjenje proračuna a time i lovu za ovaj projekt težak 200 milijuna kuna. Naravno da je time vodstvo grada bilo nezadovoljno, pa su našli za shodno, da državno vodstvo malo  pouče kako se treba raditi. Te su u Ogportalu objavili:

“Radi se o pogrešnom pristupu gospodarskoj krizi. Država treba raditi suprotno, ubrzati provedbu svojih investicija kao što su Obilaznica Ogulina i Retencija Ogulin“.

No pri tome, učinili su malu grešku u koracima. Kako gradonačelnik nije znao da su 25. veljače prošle godine, krenuli su radovi na Retenciji Ogulin, točnije na izgradnji zaštitnog zida oko ribnjaka Vitunj, tako ponovno nešto ne zna. Ovaj puta, takozvani, prvi čovjek grada, ne zna  da Retencija, projekt od 185 milijuna kuna, ne dolazi u pitanje, već da ide dalje.  Ja jadničak znam, on gazda grada, ne zna. Zašto on to ne zna, pojma nemam. Navodno baš nije u dobrim odnosima s nekim važnim ljudima, koji ga jednostavno, zbog njegovog načina komunikacije, ignoriraju. Samo ću ukratko, da malo sebi i ostalim jadnicima, koje Dobra marljivo plavi svake godine, osvježim dan, reći da se radovi na Retenciji nastavljaju vrlo brzo. Prvo je na redu izgradnja pristupnog puta prema glavnoj preljevnoj građevini od rampe u Ogulinskom Hreljinu.  Posao je dobila jedna austrijska firma a trebao bi biti obavljen, ovisno o vremenskim uvjetima, za 2-3 mjeseca. Na otvaranje radova, kako mi je rečeno, trebao bi doći ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Čorić. Ma nek dođe tko želi, samo da se dela. Onako usput, neslužbeno, moj sugovornik iz Hratskih voda, istaknuo je da bi retencija trebala biti gotova za dvije godine.

Dajte  već jednom. Ne moremo više durat. Bože pomogni.

29. 4. 2020.

Nebojša Magdić

 

Komentari  
#11 Black Jack 2020-05-01 00:14
Sade oni tikve sa sotonom ali će to njime uskoro lupiti u glavu!
Ništa nisu naočuli od lošeg socijalfaštičkog titinog režima!
žmožda bi bilo dobro Goli opet otvoriti za preodgoj!
Citat
#12 Đula 2020-05-01 13:04
Citat Black Jack:
RETENCIJA!?
Krepam od smijeha!
Taj je Grinć marioneta haag de zelja1
Nije to retencija nego nova akumulacija za lešće!


Uništavaju komujare iz Haag de zelja SPrDa okoliš pa se čide kao drugovi iz kine o Coroni!Internet ma kako bio izvrstan izum ima i ogromnu manu. Dozvoljava budalama poput ovog Jacka da mlate praznu slamu. Nije retencija nego akumulacija za Lešće. Nije vrat nego šija. Ni sabljaci i Bukovnik nisu jdezera nego akumulacija za Gojak. Što će li ga još genijalac Jack izmisliti. Uostalom može on retenciju zvati kako hoće. Meni je važno da se izgradi i da konačno mogu živjeti ko čovjek a ne stalno strahovati od poplave.
Citat
#13 ociowexajidow 2020-07-13 19:32
[censored]mewkid.net /when-is-xicix/ - Amoxicillin 500mg Dosage Amoxicillin 500 Mg Dosage nax.zvhm.ogulinusrcu .com.fax.bm [censored]mewkid.net /when-is-xicix/
Citat
#14 oawiigohib 2020-07-13 19:57
[censored]mewkid.net /when-is-xicix/ - Amoxicillin No Prescription Amoxil Dose For 55 Pounds bxo.zyhr.ogulinusrcu .com.rdu.nq [censored]mewkid.net /when-is-xicix/
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi