MAKE-UP KISTOVI PETRE SUŠANJ, MEĐU NAJBOLJIMA NA SVIJETU.

Kažu, svaka zaljubljenica u kozmetiku i make-up zna koliko su kistovi važan alat. Ma molim te. Meni to ne ide u glavu. Kist ko kist. Kaj je tu  posebno. Rpica dlak, malo veća malo manja i to ti je sva filozofija.  Ja bi prije prihvatil ono kaj veli Njegoš:

 „A u ruke Mandušića Vuka, svaka puška biće ubojita!“

Pa onda zgruntam – kaj bi bil važan kist, važan je onaj ki s njim mala (farba) po obrva, oko oči, oko čvalj.  A onda naletim na članak iz Glorije, ki mi je malo prosvitlil pamet. Velidu vako:

„Kist je važan alat. Bez njega nema dobrog looka i uvelike olakšavanju nanošenje šminke, ali nije svaki kist i - dobar kist. Srećom, tu je Petra Sušanj, vizažistica i blogerica, koja je uz pomoć najvećih japanskih stručnjaka kreirala vlastitu liniju vrhunskih kistova za šminkanje“.

Petrine kistove izrađuju najbolji majstori iz prijestolnice najkvalitetnijih kistova na svijetu – japanskog gradića Kumana. Petra je osobno dogovarala proizvodnju, a svi kistovi napravljeni su ručno, tradicionalnom metodom koju japanski majstori razvijaju više od 160 godina.

U intervjuu za Gloriju Petra je istaknula kako je dvije i pol godine radila na dizajnu, oblicima, vrsti kistova koje želi, dužini dlačica, mekoći i svemu što je važno za kolekciju najkvalitetnijeg alata za šminkanje. Svaki od njih je jedinstven, ne postoji sličan kist na tržištu. Puno je puta mijenjala dizajn dok nije dobila ono što je zamislila. Drške su inspirirane Jadranskim morem, a plava joj je omiljena boja tako da nije dugo razmišljala o izgledu kistova.

Baš lipo. A ono najlipše je to, kaj je ta Petra, naša Ogulinka. „Brajak-ica“ s Kopel.  Oni kaj se razumidu u taj make-up velidu:

„Make-up kistovi Petre Sušanj jedni su od najboljih na svijetu“.

Ida Tomašković, koja se godinama bavi beauty tematikom, o make-up kistovima kaže:

Nanošenje šminke prstima (ok je, ali nehigijenski) ili, ne daj Bože, onim kilavim spužvicama koje dolaze uz puder, neusporedivo je lošije nego kada šminku nanosite kistovima. Kroz svoju kozmetičku povijest isprobala sam dosta brendova kistova, raznih modela, veličina i mekoće, ali niti jedan od njih se ne može usporediti s kistovima vizažistice i blogerice Petre Sušanj“.

Petra, ili kako je oni u beauty krugovima najviše znaju - The Brush Stash, u Hrvatsku je donijela najkvalitetnije make-up kistove direktno iz Japana i to iz gradića Kumana koji je svojevrsna prijestolnica naj kistova na svijetu. Petra je, i ako je završila građevinu kojom se nikada nije bavila, obrazovana vizažistica, koja je u Londonu završila školu za freelance vizažiste, u poduzetničke vode bacila se sasvim slučajno i to zato što je otvaranje vlastite firme bilo "nužno zlo" kako bi ostvarila svoj dugo očekivani san - vlastiti brend kvalitetnih kistova. Ako vas nešto više o svemu zanima, a da vas ja na zamaram, potražite na -  https://www.gloria.hr/ljepota/lice/make-up-kistovi-petre-susanj-

Kaj bi vam još rekal o Petri. Niš. Samo ću mudro prenest ono kaj mi je u inboxu napisala, onako lipo ogulinski. Evo kaj veli:

„Striček Nešo, dobar dan! ( za ovo „striček“ još ćemo vidit ) Ja sam Petra s kefami za malanje! (tako sam nazvao njezine kistove)  Suseda od tete Željke Vulinke kaj Vam je komentirala, i suseda od Jeraki i Plentaji, kćer od Ivanke i Brune s Kopel. Išla sam u gimnaziju, izlazila kamo i svi rokeri/metalci u moje vrime - u Jazbinu i k Žuni. Prošla na faks u Zagreb iza gimnazije pred 15-ak godin (bože oslobodi kako vrime leti), završila građevinu nasilu, al se nisam nikad s njom bavila jer sam tijekom faksa već počela s "kefami".  Mama mi lipo crta i odmalena sam u tem điru, slikanje, crtanje i kistovi, pa eto... s vremenom sam platno i papir zaminila ljudskim licem. Pred 10-ak godin sam se jako zaljubila u japanske kistove - taj zanat je tamo nacionalno blago i tradicija, kistovi su im ručno rađeni i otprilike ko Ferrari među auti (jedina usporedba koju znam, a da muški odma razumu)  i odlučila sam napravit svoju kolekciju jer sam već dosta dugo u tem poslu i svemu oko njega. To Vam je ukratko to! Fala Vam na lipi riječi, baš mi puno znači podrška od moji Ogulinci!  Pozdrav i živili"!

P.S. viču starci da pozdravljaju najveću ogulinsku disco legendu cheeky

A ja pozdravljam Petru i starce joj, a mojim fb prijateljicama, predlažem da pročitaju članak iz Glorije. Hrpa zanimljivih a nama muškima, nevažnih stvari. Petra, držim ti palčeve.

The Brush Stash

Treba alat malo i isprobat.

10. 2. 2020.

Nebojša Magdić

 

 

 

 

Komentari  
#1 DREAMS 2020-02-11 14:50
Bravo Petra. BRAVOOO. Da si ostala u građevini sjedila bi u kutu nekakve sobe pred računalom za 5 tisuća kuna plaće. Ovako svijet je pred tobom.
Citat
#2 Z.Radočaj 2020-02-11 23:26
Lijepo je vidjeti kad netko iz Ogulina uspije u onom što voli. Petra čestitam. Nešo bilo bi dobro da isprobaš penzle pa da staviš koju sliku.
Citat
#3 Ruža 2020-02-12 18:45
Lijepo je čuti da netko naš radi nešto što se cijeni u svijetu. U sportu imamo Luku a u umjestnosti Petru. Bravo za oboje.
Citat
#4 * 2020-02-22 18:44
Imamo uspješne mlade ljude i to nas treba činiti ponosnima. Eddy Dolušić, Petra Sušanj, Luka Cindrić, Nikolina Udiković - Kolić. Ako ima još netko uspješan samo ga dodajte.
Nadam se da će i Kristijan Lovrić krenuti njihovim stopama.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi