ŽUPAN JELIĆ: ŠTO JE NAROD ODLUČIO, TO VALJA POŠTOVATI. POBJEDNIKU ČESTITKE.

Tri su poruke ovih izbora: 70 % oni su personalnog karaktera, 20 % poruka svim politikama i 10 % nama ovdje u županiji. Premda smo pobjednici, poraženi smo, a s čime sam osobno razočaran ili nisam, o tom- potom. Generalno,  čestitamo pobjedniku Zoranu Milanoviću uz puno Božjeg blagoslova njemu i obitelji i želimo mu dobro jer je to dobro za Hrvatsku.

Poručio je to šef županijskog HDZ-a Damir Jelić komentirajući zajedno s kolegama rezultate predsjedničkih izbora i poraz njihove kandidatkinje K.Grabar Kitarović.

Upitan smatra li da je za poraz kriv Andrej Plenković, Jelić kaže: Mogu načelno odgovoriti. Precizno ne. Tri su poruke ovdje, jedna personalnog karaktera i to 70 posto poruke i to ide na dvije adrese – predsjednice i budućeg predsjednika, 20 posto je poruka svim politikama i to je pravi odgovor na vaše pitanje, a 10 posto je poruka nama koji ovdje stojimo – jasna i nepatvorena. Na tih 10 posto izvlačiti euforiju ljevice u Karlovcu ili desnice u Ogulinu… sami procijenite koliko je realno. Te analize još nismo napravili, ali hoćemo.

Drugi krug, smatraju HDZ-ovci, bio je praznik demokracije u županiji koja je imala najveću izlaznost s čime se HDZ-ovci i ponose.

Velika izlaznost ipak im u samom Karlovcu nije donijela pobjedu, naprotiv.  Na  upit je li Karlovac pocrvenio, stigao je zanimljiv odgovor:

-Karlovac je ostvario 7. rezultat od svih velikih županijskih centara. G. Milanović odnio je minimalnu pobjedu i čestitamo. Građani su pokazali volju, mi ju poštujemo. Ovo je bila personalizirana kampanja u kojoj građani procjenjuju i osobnost kandidata. Dali su svoj glas Milanoviću u Karlovcu, a to ne znači da je Karlovac pocrvenio. To zaključujem iz rezultata prijašnjih izbora, a vidjet ćete i na sljedećim izborima pa možemo tada suditi kakav je Karlovac, rekla je Marija Jelkovac u ime gradske organizacije. -Građani su odlučili kako su odlučili, čestitam novom predsjedniku i želim da bude predsjednik svih građane Hrvatske kako je i najavio, dodala je.

Kako to da je na “mikro razini” nekih karlovačkih dijelova koji pate od poplava poput Male Švarče, Logorišta, Mostanja dobio Milanović koji je na poplave jednom stigao u  cipelama od “brušene” kože, a ne Grabar Kitarović koja je nebrojeno puta bila ovdje i uza sav projekt obrane od poplava HDZ-ove Vlade s čim se i Jelić diči, odgovorio je: – Ulaziti u prostor ljudskog promišljanja u srcu i mozgu, ne pada mi na pamet. Ovo su stavovi naroda, svaku osobu cijenim. Čime sam ja razočaran ili nisam, o tom potom, nebitno. Zadnjih desetak izbora i budućih pet moći ćete isčitati poruku kako mi postupamo s državom, smatra Jelić.

Za njega, “premda su u županiji pobjednici, ali su poraženi na nacionalnoj razini”, ovo znači samo jedno: – Čestitke kolegama iz županije na rezultatu na nacionalnoj razini koji je jasno izrekao volju hrvatskog naroda i želju za promjenom na mjestu predsjednika države. Ako je najveća izlaznost mjerilo demokratskih okvira, nadamo se da će se naše iskrene i nepatvorene čestitke u budućnosti se i obistiniti, dodao je.

U stranci su ponudili i zanimljivu analizu izbora na županijskoj razini. Tako Jure Katić iz Slunja kaže da svi oni koji su patili u ratu, dali su svoj glas njihovoj kandidatkinji, dok oni koji ratom nisu bili zahvaćeni, glasali su za Milanovića.

 

Ozalj koji je većinom odabrao Milanovića, po njihovom je gradskom predsjedniku Stjepanu Basaru “uvijek na knap”. No, kad se razlika od 3,67 % usporedi s postotkom nevažećih glasova, ponovno je situacija vrlo jednaka.

Ogulinski HDZ-ovci su zadovoljni svojim rezultatima jer su im to treći izbori gdje njihovi kandidati osvajaju većinu, kaže Tomislav Lipošćak. Uvjerljivi za KGK bili su i Saborsko, Josipdol i Tounj, dok je “poznavajući situaciju u Plaškom, respektabilan broj glasova koje je dobila Grabar Kitarović”.

HDZ-ovci su zahvalni svima, od mladeži, članstva, seniora, simpatizera, onih koji su ih pomagali.

7. 1. 2020.

RM

Komentari  
#21 Rogelio 2022-08-08 01:27
Yurt Dışından İlaç Temini. Yardımlaşma Sandığı.
Eczacılık Akademisi. Eczacılıkta Uzmanlık Kurulu.
TEBGK. Avrupa Hastane Eczacıları Birliği (EAHP).


Also visit my webpage ... Levoxyl krém költség: [censored]gromanbouw .nl/hu/obyh8
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi