„SREDSTVA ZA PROJEKT ZAŠTITE OD POPLAVA GRADA OGULINA, OSIGURANA I U PRORAČUNU ZA 2020. GODINU“.

 

Ako ovih dana niste imali pametnijeg posla, onda ste se mogli dobro zabaviti ili pobijesniti, kako tko, prateći na TV sjednicu Hrvatskoga sabora, kome onako pretenciozno tepamo – „Visoki dom“.

Dakle u tom našem Visokom domu, bilo je za svakog ponešto. Od svađa, neuljudnog ponašanja naših „sabornjaka, glasova razuma ali i čiste destrukcije. Riječu – obilje politikanstva. A tema je bila značajna – proračun za 2020. godinu. I kada sam se nešto prije 22,oo sata vratio kući iz mog „Visokog doma“, koji se zove caffe bar Snoopy, na TV-u taman naš Tomislav Lipoščak. U kronično praznoj sabornici, obraća se nekolicini preostalih zastupnika i TV gledateljstvu. Hajde, mislim si, kad već sve druge zastupnike ne šljivim i redovito ih ignoriram, da čujem što nam to naš Tomica ima za reći, u te kasne noćne sate. I on me, neočekivano obraduje. Poput najljepše glazbe zazvonila mi je njegova rečenica:

„SREDSTVA ZA PROJEKT ZAŠTITE OD POPLAVA GRADA OGULINA, OSIGURANA I U PRORAČUNU ZA 2020. GODINU“.

Lipošćak se i inače često puta obraća kolegama u Saboru, ukazujući na problem Ogulina od poplava, koje ljudima godinama nanose veliku štetu. Redovito je u kontaktu s čelnim ljudina Hrvatskih voda i resornim ministrom, nastojeći ubrzati rješenje tog problema. Projekt zaštite, podsjećam, vrijedan je 185 milijuna kuna. 85 % su nepovratna sredstva a 15 % posto „šenkaju“ nam Hrvatske vode. Gdje smo u ovom trenutku, što je učinjeno i što se planira učiniti u dogledno vrijeme, saznati ćemo i ja i vi, u razgovoru kojeg sam dogovorio s g. Lipošćakom. Sutra ili u nedjelju.

 

8. 11. 2019.

Nebojša Magdić

Morate se registrirati da bi imali pravo komentiranja.... Link na registraciju