29. OBLJETNICA ŽUPANIJSKOG HDZ-a U OGULINU

Ogulin je danas bio domaćin proslave 29. rođendana HDZ-a Karlovačke županije. Dvorana u središtu grada puna. K'o šipak koštica. „Dupke puna“, kaj bi rekli Ogulinci, il' puna, koda nastupa Tompson.wink Na rođendansku proslavu došao je  premijer Andrej Plenković, njegov zamjenik Milijan Brkić, a tu su bili i politički tajnik Lovro Kuščević, ministri Tomislav Ćorić, Nada Murganić, Tomo Medved. Gotovo trećina Vlade bila je na današnjoj proslavi. Proslavi su nazočili  i neki hrvatski generali,  te mnogi HDZ-ovci koji su u stranci obnašali visoke dužnosti. Prije svečanosti položen je vijenac i zapaljene su svijeće kod spomen obilježja na Trgu hrvatskih branitelja.

Tomislav Lipoščak, predsjednik ogulinskog HDZ-a i saborski zastupnik, izrazio je svoje zadovoljstvo da se 29. obljetnica osnutka županijskog HDZ-a održava baš u našemu gradu, te zahvalio na dolasku predsjedniku stranke i premijeru Andreju Plenkoviću i županu Jeliću, koji pomaže Ogulinu u provedbi raznih projekata. Na skorašnjim izvanrdnim izborima za Gradsko vijeće, očekuje pobjedu, naglasio je Lipoščak.

Predsjednik županijskog HDZ-a i župan KŽ Damir Jelić , naglasio je da HDZ u Karlovačkoj županiji u ovih tridesetak godina nikada nije imao natpolovičnu Skupštinu, a sada je ima. Toga ne bi bilo da nemamo ovakve temelje, a danas slavimo 29. godina tih temelja, koji su vrlo i iznimno čvrsti, zapravo jedinstveni na području cijele Republike Hrvatske.

Premijer Andrej Plenković izjavio je, kako je HDZ u zadnjih 30 godine, nedvojbeno najjača politička snaga, snaga koja se iskazala i u trenucima neovisnosti i u trenucima obrane od velikosprsk agresije. „Posebno cijenimo doprinos 143 ogulinske brigade za sve ono što su hrvatski branitelji učinili“, rekao je Plenković te dodao " da nijedna politička stranka nije učinila više od HDZ-a za hrvatsku suverenost, samostalnost i slobodu". Napomenuo je da se Hrvatska i čitava Europa nalaze u složenom međunarodnom kontekstu i istaknuo da su HDZ-ovim konkurentima na krajnjoj desnici u izborima za EU parlamenr "puna usta suverenizma" što kasni oko 30 godina i pokazuje neznanje u sadašnjem trenutku i položaju Hrvatske.  Plenković će danas nazočiti predstavljanju kandidata koalicije HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS, za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije.

Meni najvažniji - direktor Hrvatskih voda, Zoran Đureković. Onda direktore,kreće li retencija ove godine...crying

Evo našeg kuma - Vladimir Šeks

Razgovori ugodni - Strikić i Stier.

Bivši župani - Jakovčić i Jelkovac.

Kum Šeks dogovara sa župnikom Josipom termin kada bi se"ispovidil".......wink

Ćakulamo i čekamo gazdu Plenkija.

Vokalni ansambl KUD-a Klek, uvijek na visini zadatka. Odlični.

Stari i nešto noviji HDZ-ovac.

Gužva oko premijera.

Himna.

Ministri - Čorić i Medved.

Stier i Milošević

U prvom redu - Šeks, Kuščević, Brkić, Jelić, Plenković i Lipoščak.

Murganić, Čorić, Medved.

Puna dvorana.

Moj bivši susjed na Skorašniku - genaral Miljavac. Baš mi fali i ako dečki iz Bjelina nisu loši. Još se nismo potukli oko međe.

Tomislav Lipoščak-čelnik ogulinskog HDZ-a i saborski zastupnik.

Župan Jelić i premijer Plenković. Povjerljivi razgovori.

Jedan od prvih - Josip Ceranić

Još dva bivša župana. Moj hajdukovac dr. Strikić i dinamovac Vučić.

Župan D. Jelić

Marko Jelić. Drži se Marko.......yes

1990. najmlađa članica HDZ-a Marija ceranić. Onda je imala svega 16 godina. Bilo je to, kaže, opasno vrijeme.

Premijer Plenković - upečatljiv govor.

Majstor Miro na zadatku. Ovi iz HDZ-a mudri - biraju najbolje.

Joj, da me tata vidi.......Marko Milić, sin poznatijeg Gorana, dio premijerova tima.

Malo fotkanje za uspomenu. Premijer s ženskim dijelom VA "Klek".

Premijer i plavuša.

Mlade snage HDZ-a.

Auu. Kakav propust osiguranja. Pustili Tihu do premijera. Kakav previd. Auuusurprise

Josip i Marija sa svojim predsjednikom.

Dva najmarkantnija lika na današnjoj proslavi.  Ja sam Nebojša Magdić i mene znate. Gospodin desno je, ako niste znali, premijer Planković. angel

Foto by Nešo- Skorašnik

Nebojša Magdić