IZVJEŠĆE ŽUPNIJSKE UPRAVE ZA CESTE, POHVALILA I OPORBA.

Kategorija: OGULIN
Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na Polugodišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Karlovačke županije za 2023. godinu, kojeg ne samo da su pohvalili vladajući, već i oporba.
No, to ni ne čudi! U ŽUC-u su, naime, odradili iznimno visoko postavljene planove i iz EU fondova povukli 87 milijuna kuna, odnosno 11,6 milijuna eura.
Sve to učinjeno je za svega 10 uposlenih, bez vanjskih partnera. Ravnatelj ŽUC-a Darko Bebić, istaknuo je kako su odradili i realizirali, 59 većih i manjih projekata, odnosno dionica županijskih cesta, a one sitnije nije ni spominjao. Podsjetio je vijećnike kako su sanirane ceste Kučevice-Novigrad, Varoš – Brig, Molinarijev most u Ogulinu, Gornje Taborište - Pašin Potok, zatim područje Tounja, Vojnića, Grdun, Zorkovac u Ozlju, Cetingrad, Generalski Stol, Slunj.
Nizom slajdova pokazano je kako su sanirane županijske ceste izgledale prije, a kako sada nakon radova, i time Bebić osigurao poene i kod oporbe.
Što nam je posebno zanimljivo, i redovito oštri ali i realni kritičar Ivan Vuković – Banana, pohvalivši izvješće, istaknuo je:
„prvi put doživio sam da netko iz uprave ŽUC-a suvislo obrazloži plan poslovanja do kraja godine. Konačno vidim da čovjek ima ideju“.
Uz komplimente HDZ-ovom ravnatelju, Banana je istaknuo, da što se javne nabave tiče, predlaže natječaje kroz okvirne sporazume na 4 godine s tvrtkama čime bi se izbjeglo reketarenje Uprave. Imao je i sitnu zamjerku jer je podsjetio kako je ŽUC neuređene ceste prenio gradovima i općinama.
Jedino se ne bih složio s Bananom, kada je imao samo „sitnu zamjerku“ što je ŽUC uništene lokalne ceste prenio gradovima, jer to će nas „prebacivanje loptice“, u Ogulinu, poprilično koštati.
Ravnatelj ŽUC-a zahvalio je vijećnicima što su većinom glasova podržali njihov ambiciozni plan, te rekao kako je na temelju povlačenja europskog novca, a sačuvanih izvornih sredstava, pripremljeno novih jedanaest dionica/projekata za realizaciju do kraja godine.
Plan za sanaciju novih cesta odnosi se na područje Bosiljeva, Ogulina, Slunja, Ozlja, Rakovcie, Josipdola, Krnjaka, Žakanja.
11. 10. 2023.
RM/Karlovački
Nebojša Magdić