AKCIJA UREĐENJA U MO SV. JAKOV.

Kategorija: OGULIN

Kao svake,  tako i ove godine, uoči blagdana Sv. Ivana Nepomuka, mještajni MO Sv. Jakov, uređuju okoliš oko kapelice kod jezera Bukovnik. Ove godine čistili su i Krlenac.

Na inicijativu agilne predsjednice MO Anđelke Salopek, pokosili su travu, uklonili granje i uredili prostor oko kapelice, kako bi dostojno obilježili  blagdan Sv. Ivana Nepomuka, u ponedjeljak, 16. svibnja 2022. u 17 sati. Svečanu misu predvodit će ogulinski župnik Nikola Prša.

Inače, MO Sv., Jakov, godinama redovito brine o tom prostoru, koji je omiljeno odredište šetača i rekreativaca, a tih je, svakim danom, sve više.  

Predsjednica A. Salopek zahvalila se je Silviji Vučić, Josipi Vučić , Branku Vučiću, Željku Salopeku, Marinu Koliću, Davoru Mlincu, Branimiru Speharu, Ediju Vučiću, Josipu Vučiću, Zvonku Sušnju, Miki Moliću Sanjinu Rodić a  i svima koji sudjeluju u akcijama u MO Sv. Jakov.

 

A jučer se je u uređenje MO Sv. Jakov uključila i Mladež HDZ Ogulina, a u okviru akcije  Zelena čistka -  najvećeg ekološkog volnoterskog projekta u Hrvatskoj.

Očistili su dosta zapuštenu šumicu Krlenac, koju su inače pred nekoliko godina detaljno očistili djelatnici Hrvatskih šuma, ali na tome se stalo. Šteta, jer smatram da se radi o atraktivnoj lokaciju, par stotina metara od središta grada, pravoj zelenoj oazi, koja naprosto vapi da se sadržajno osmisli i uredi. Ali iz Grada, na to nisu reagirali. Šteta.    https://www.ogulinusrcu.com/1088-krlenac-zelena-oaza-grada

Predsjednica HDZ-a Ogulina, Anđelka Salopek, zahvalila se  Mladeži HDZ na uključivanju u akciju Zelena čistka, a posebno Marinu Cindriću, Toniju Pavliću, Josipu Matovini i Tomislavu Luketiću na čelu s Filipom Cindrićem, predsjednikom Mladeži HDZ Ogulin.

Ima toga dosta za pokosit.

I za počistiti.

I stari su Ogulinci, pred 100-injak godina ovo mjesto izabrali za česta društvena druženja.

Izvor Bukovnik. Kažu da je tu najbolja voda. Pa probajte ako navratite.

Traba redovito čistiti jer se šuma u par godina pratvori u šikaru.

Kapelica Sv. Ivana Nepomuka pokraj jezera Bukovnik.

Mladež HDZ-a je u okviru akcije Zelena čistka, čistila jedan dio šumice na Krlencu. Predsjednica primjerom pokazuje mladima kako se treba raditi.yes

Šuma čas posla zaraste i oretvori se u šikaru. Stoga bi ovakve akcije trebale biti svake godine.

A ovako su Krlenac pred tri godine očistili radnici Hrvatskih šuma. Na žalost, na tome se stalo. Iz Grada nije pokazan interes za daljinjim uređenjem.

12. 5. 2022.

Nebojša Magdić