UČENICI NAŠE GIMNAZIJE PRVI NA ONLINE NATJECANJU – „KOLIKO POZNAJEŠ HRVATSKI SABOR.

Kategorija: OGULIN

Hrvatski sabor prvi je put virtualno spojio učenike iz 41 srednje škole. U online kviz-natjecanju "Koliko poznaješ Hrvatski sabor" srednjoškolci su pokazali veliko znanje o zakonodavnoj vlasti. Zbog epidemioloških mjera u timovima je bilo po troje učenika.

Ove godine prvi put natjecali su se učenici srednjih škola. Njih 246 iz 41 hrvatske škole, borili su se za titulu onoga koji najbolje poznaje ustrojstvo nositelja zakonodavne vlasti.

To su učenici koji su odabrali za svoj izborni predmet slušati gradivo iz politike i gospodarstva tako da su vjerovatno i dodatno radili na tim temama. Za trideset pitanja o radu i povijesti Hrvatskog sabora tročlani učenički timovi imali su na raspolaganju trideset minuta.

Tri najbolja rangirana tima dobit će nagrade od predsjednika Hrvatskoga sabora.

A najbolji su bili učenici ogulinske Gimnazije što nas posebno čini ponosnim. U pobjedničkom timu nastupili su Sara Rendulić, Hana Turković i Mislav Borna Marinić. Naravno, ništa bez mentorica a to su Ljiljana Gračanin i Ksenija Maravić. U pričuvi su, da se pokazala potreba, kao zamjene bili  Antonio Tonković, Melisa Piškur i Nina Mrvoš. Informatičku podršku online kvizu osigurao je CARNet.

Nakon rukometne drame u kojoj su nam još jednom bili kobni Francuzi, ostao sam onako deprimiran, što mi nije običaj, i dalje gledati TV. A u Dnevniku HTV-a,  još jedan šlamperaj. Reportaža o ovom kviz natjecanju a ni riječ o pobjedniku. Ni jedne jedine riječi. Čak su kolege iz „Katedrale duha“ dodali izjave nekoliko učenika iz Zagreba, Pule, Splita i Varaždina. Čuli smo i neke mentorice. A o ogulinskom pobjedničkom timu ni slovca. Žalosno.

ČESTITKE UČENICIMA A NARAVNO I NJIHOVIM MENTORICAMA. Ovo je još jedan od dokaz kako se radi kvalitetno na našoj Gimnaziji. yes

13. 3. 2021.

Nebojša Magdić