GRADNJA U ZONI ZA POTREBE BJELINA

Kategorija: OGULIN

Ogulinska tvrtka GTM GAVAN, sa svojim strojnim parkom već nekoliko dana priprema teren za gradnju novih proizvodnih pogona „Bjelina“ u Poduzetničkoj zoni, a djelatnici Elektre montiraju neophodni električni priključak.

To je nastavak posla od lani, kada se teren  čistio i ravnao a sada se priprema za građevinske radove. Velik dio pripremnih zemljanih radova na 200 tisuća kvadrata već je napravljen. U to je „Bjelin“ uložilo 3-4 milijuna kuna. Kako za „Ogulin u srcu“ kaže član uprave i direktor „Bjelina“ za Hrvatsku  Stjepan Vojinić, radi se o investiciji koju su nazvali Ogulin II. Tu planiraju proizvodnju još jednog patenta vlasnika "Bjelina" Darka Parvana, a to su nove podne obloge - Woodura i Nadura, te logistički centar.  Gradnja tvornice HDF-spajanje furnira i ako je prvotno najavljena nije u planu, jer je takva tvornica kupljena u Otoku kraj Vinkovaca.

Ex župan Damir Jelić, u svibnju je članu uprave i direktoru „Bjelina“ za Hrvatsku Stjepanu Vojniću, uručio građevinsku dozvolu za gradnju budućih objekata u Zoni. Cijeli posao prema prije najavljenom malo kasni, nekih pola godine

ali to je sitnica za ovakav jedan projekt koji Ogulin može gospodarski oživjeti.

Na pripremljenih 200 tisuća kvadrata, prvo će se graditi logistički centar a nakon toga dvije ogomne hale za nove podne obloge - Woodura i Nadura. Cijela investicija i pokretanje kompletne proizvodnje, trebalo bi biti 2024. godine. Logistički centar koji će se prvi graditi,  upošljavao bi oko 50 radnika a kasnije zapošljavanje išlo bi prema dinamici gradnje.

Dio strojnog parka spreman.

U "Gavanu"se nadaju lijepom vremenu, kako poslovi ne bi kasnili.

Photo by Nešo-Skorašnik

17. 9. 2020.

Nebojša Magdić