KORONAVIRUS SVE BLIŽI.

Kategorija: OGULIN

U Karlovcu se danas čekaju dva nalaza sa sumnjom na koronu, a nadležni vjeruju da će rezultate znati danas.

Posljednje su to vijesti koje je u 10 sati priopćio Stožer civilne zaštite Karlovačke županije. Dobra je vijest da smo dosad slobodni od korone, a nakon jučerašnja 3 negativna nalaza, danas se čekaju još dva.

Svi prijevoznici dobili su preporuke kada idu prema Sloveniji da im zadnja stanica bude pred slovenskom granicom, primjerice zadnja stanica vlaka da bude u Bubnjarcima. Ukoliko bi prešli granicu, pri povratku bi završili u karanteni. Također se isto savjetuje vozačima autobusa.

Samoizolacija traje 14 dana i tada treba smanjiti kontakte te ne izlaziti iz kuće. Ako im se pojave simptomi, treba zvati epidemiologa.

Gužve i psihoze kupovanja u trgovačkim centrima treba izbjegavati i ne stvarati paniku, a oni koji su zaraženi ili imaju simptome, ni u ludilu ne bi trebali ići među ljude. U Hrvatskoj su svi slučajevi korone dosad uvezeni iz inozemstva, dakle virus “ne skače” još s osobe na osobu.

Stožer CZ Karlovačke županije donio je Odluku o odgađanju svih javnih okupljanja na području Karlovačke županije do donošenja Odluke o opozivu iste.

13. 3. 202O.

N.M.......RM