RADIO OGULIN - POLA STOLJEĆA

Kategorija: PRICE

Na današnji dan, 28. ožujka, pred točno 50 godina, ....... joooooj  pa to je pola stoljeća, po prvi puta u eteru se čulo  - "OVDJE RADIO STANICA OGULIN".

 

Prvi odašiljač od "moćnih" 10 wati, izradio je ogulinski radio amater g. Željko Kosanović. Prvo javljanje bilo je iz njegovog stana u Procama a čitani su rezultati izbora za vijećnike Općinske skupštine. U mikrofon telefonske slušalice, vijesti je čitao Ivan Gal.

No kao službeni početak rada radio Ogulina, navodi se, nisam nikako uspio saznati iz kojeg razloga, datum - 4. travnja. Tada je vijesti čitao Stjepan Spoja. Ako to niste učinili do sada, post pod nazivom "Radio Ogulin -  49  godina i eto pola stoljeća", pročitajte  u rubrici Priče iz davnine i blizine. U njemu su opisani prvi dani našeg radija. A što se je dalje zbivalo s radio Ogulinom, moći ćete pročitati na službeni dan početka emitiranja - u subotu, 4. travnja. Dok su u prvom dijelu sjećanja ljudi koji su stvarali radio, u drugom dijelu pišem malo iz svoje pozicije, obzirom da sam već tada bio sudionik svih radijskih zbivanja.

P.S.

Hvala prijatelju na korištenju računala i na Vrbničkoj žlahtini. Preporučam se još samo za naredni post o radiju. A onda vrijedi ono - i najboljeg gosta tri dana dosta. Usput, nešto kemijam kako bi se što jeftinije spojio ponovno na internet. Što će biti, bumo vidjeli.

28. 3. 2015.

Nebojša Magdić