BJELIN d.o.o. OGULIN

Kategorija: OGULIN

Trgovački sud Zagreb - stalna  služba Karlovac, danas je donio rješenje, kojim švedska tvrtka BJELIN, u čijem je vlasništu tvornica troslojnog parketa, svoje sjedište ima u Ogulinu.

Tvornica troslojnog parketa u Ogulinu jedna je od najsuvremenijih u Europi. Prvom vlasniku, generalu Pavlu Miljavcu, nije donijela sreću. Upropastili su ga svjetska recesija i „švicarci“. Kredit od 45 milijuna švicarskih franaka narastao je na 90 milijuna i njegova tvrtka otišla je u stečaj. Drugi vlasnik postao je kontroverzni riječki tajkun Jozo Kalem, koji je prije dvije godine preuzeo je Tehno-drvo u Ogulinu, odnosno bivšu Česmu iz Bjelovara, od Hrvatskih šuma za 70 milijuna kuna. Posrnule tvrtke doveo je u red a već tada su, oni dobro obavješteni, tvrdili da ih je pripremao samo za preprodaju. Tako je i bilo. Švedska tvrtka Pervanovo Invest AB, čiji je vlasnik Darko Pervan, Šveđanin hrvatskoga podrijetla, kupila je od Kalema Tehno-drvo d.o.o. s pogonima u Bjelovaru i Ogulinu.

Kupnja Tehno drva tek je prva stepenica u Pervanovim planovima vezanim uz drvnu industriju. On najavljuje transfer visoke tehnologije u Hrvatsku uz provedbu edukativnih programa za zaposlenike. Otkriva da planira gradnju i tvornice klik namještaja koja će biti budućnost industrije namještaja u Hrvatskoj. Ogulin je izabran zbog svog položaja i idealne prometne povezanosti. U Gradu su iznimno zadovoljni razvojem situacije i ovom inekcijom za lokalno gospodarstvo, te su kao pravi domaćini, novim vlasnicima pružili svu potrebnu pomoć. A oni su, valjda da nam se oduže, odlučili da će sjedište nove tvrtke, biti upravo u Ogulinu. Tvrtku su kombinirajući slova Ogulina i Bjelovara, nazvali BJELIN. Da su mene pitali, ja bi tvrtku nazvao OGUVAR !!!. No pošto mene jadnoga nitko ništa ne pita, ostao je naziv BJELIN i pod tim je imenom danas ( 12. prosinca 2016 ), Trgovački sud Zagreb - stalna služba Karlovac, donio rješenje o sjedištu tvrtke.

BJELIN d.o.o OGULIN, ŽEGAR, VI/39.

Temeljn kapital – 267.025.500,oo kuna.

Što reći nego, neka bude po onoj: treća sreća.

 

12. 12. 2016.

Nebojša Magdić