CIRKUS III ZAVRŠNI DIO

Kategorija: OGULIN

 

Predsjednik RH Zoran Milanović, dok obavlja tu dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke. Ustavni sud objavio je upozorenje vezano uz najavu Zorana Milanovića da će se kandidirati na parlamentarnim izborima.

''Predsjednik RH Zoran Milanović dok obavlja tu dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke'', objavio je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović na konferenciji za medije zaključak Ustavnog suda s obzirom na Milanovićevu najavu da će se kandidirati na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor.

Ne budu li SDP i Milanović poštivali upozorenje Ustavnog suda, Ustavni sud može poništiti izbore, kazao je Šeparović.

''Nakon što se izbori završe, PRH može dati ostavku na dužnost, biti kandidat političke opcije, ali ne može biti kandidat sada na izborima za Sabor i nastupati u budućem svojstvu, sudjelovati u kampanji, dolaziti na skupove i nastupati kao i svaki drugi kandidat'', kazao je Šeparović.

''Ustavni sud poziva Milanovića i SDP da odmah prestanu s aktivnostima koje su suprotne Ustavu, a DIP da osigura održavanje izbornog procesa u skladu s pravilima'', kazao je predsjednik Ustavnog suda.

 

Na odluku Vrhovnog suda, Zoran Milanović oglasio se iz Vela Luke. Od svoje retorike, ne odstupa:

 

„Rekao je ( Peđa Grbin ) sve.  Sugeriram ljudima koji su mi dali podršku da budu lukavi da se čuvaju, da paze što rade jer ih je ta gangsterska družina uzela za taoce. Meni ne mogu ništa, ali mogu njima". "To su takve seljačine i nepismene", rekao je o Ustavnom sudu, dodavši: "Pismen čovjek, barem je onaj koji je prošao autoškolu".

"To je po ovim nepismenim gansterima zabranjeno, a nije", rekao je o svojoj kandidaturi na parlamentarnim izborima te dodao: "Apeliram na kolege i građane koji će na kraju presuditi ovaj puč, ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima". 

 "S tom gangsterskom družinom ćemo se obračunati nakon izbora. Nema batinjanja, nema pucnjave. Pozivam sve Hrvate da se ujedinimo protiv HDZ-a. Mogu glasati za SDP, Možemo!, Most, Domovinski pokret. Sve je dobro!", poručio je Milanović. 

 

 I premijer Plenković, koji je danas  boravio u Sisku, osvrnuo se na odluku Vrhovnog suda:

 

„ Sve moramo nazvati pravim riječima - to je pravi mali državni udar. Od kad smo donijeli odluku o raspuštanju Sabora oni su promijenili toliko priča da nema toliko ploča i snimki na nosačima zvuka. Slušali smo priče o koalicijama, pa Grbin kaže novinarima da gledate predsjedničkog kandidata, zatim najavljuju ostavku... Grbina više ne doživljavam predsjednikom SDP-a. Đuro iz Nadrealista bi rekao da je sve šuplja priča. Divljaštvo, primitivizam, dezavuiranje stranke... Oni imaju neki poremećaj ili ozbiljan problem. Mi da smo sanjali ovakav scenarij ne bi ga mogli učiniti boljim."

U odnosu što mi činimo u ovih osam godina koje su bile isprepletene krizama stvarno nam treba spas. Ali ne spas od nas već od ovih koji rade državni udar".

 

OVIME JE ZAVRŠENO MOJE PRAĆENJE PREDIZBORNOG CIRKUSA. NI VOLJE,  NI VREMENA, NI ŽIVACA, NEMAM ZA SVE ŠTO NAM SE DOGAĐA OVIH PAR DANA. UOSTALOM, KAKO ĆE SE STAVAR RAZVIJATI, DO U NAJSITNIJIH DETALJA MOŽETE VIDJETI NA TV I DRUŠTVENIM MREŽAMA. PA SE PREPUSTITE UŽIVANJU.

JA ODOH NA PIVU.

Bog i fala,  i nemojte kaj zamerit.

 

18. 3. 2024.

Nebojša Magdić