NAGRADA NAŠIM PLANINARIMA

Kategorija: OGULIN
Izvršni odbor HPS-a svake godine odlučuje o dodjeli godišnjih nagrada udrugama, akcijama i pojedincima koji su se istaknuli svojim rezultatima u HPS-u u tekućoj godini.
Na temelju praćenja rada tijekom cijele 2023. i obrazloženja iz kojih je vidljiv konkretan doprinos organiziranom planinarstvu u protekloj godini, Izvršni je odbor HPS-a na svojoj 4. sjednici odlučio o dodjeli godišnjih nagrada HPS-a za 2023. godinu. Nagrade su dobitnicima na Novogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora HPS-a 18. prosinca u Domu HPS-a u Zagrebu svečano uručili predsjednik HPS-a Darko Berljak i predsjednik Izvršnog odbora HPS-a doc. dr. sc. Igor Eterović. Između ostalih, nagrađeni su i naši vrijedni planinari, i to u kategoriji -
NAJBOLJI UPRAVLJAČ PLANINARSKE KUĆE. U obrazloženju nagrade stoji:
------------------------------------------------------------------------
„Najbolji upravljač planinarske kuće je dobro organizirano društvo koje se brine o planinarskoj kući na planini koja je izrazito važna za organizirano hrvatsko planinarstvo. Povod i razlog za dodjelu nagrada niz je dobro organiziranih i izvedenih radnih akcija uređenja planinarskog doma Klek, koji se nalazi na mjestu udaljenom od urbane infrastrukture i pruža mjesto za ugodan odmor svih planinara i posjetitelja Kleka. Najbolji upravljač planinarske kuće je HPD Klek, Ogulin“.
--------------------------------------------------------------------------
Dom je svečano otvoren 12. listopada 1958. godine. Od tada, već 65 godina dom održavaju vrijedni planinari. Sve što je danas u i oko doma, svaku ciglu, kamen, svaku dasku, crijep, gredu, opremu, namještaj, na svojoj „gobi“ ( leđima ), na visinu od 1.000 m, iznesli su na Klek.
Stoga ova nagrada / priznanje, dolazi u prave ruke. Čestitke.
19. 12. 2023.
Nebojša Magdić