UREĐENO POTKROVLJE STARAČKOG DOMA, DVORIŠTE, PARK , PARKIRALIŠTE. BOLNICA DOBILA I LIFT.

Kategorija: OGULIN

Godinu dana trajala je nemoguća gužva oko naše bolnice, jer je u tijeku bilo uređenje parkirališta.

Pa se parkiralo kako je tko znao i umio. Po zelenoj površini, po Bolničkoj ulici, na ulazu u Hitnu, po tuđim dvorištima. Sve se je to malo i previše otegnulo, ali sada je, Bogu hvala, tome kraj.  Po tom projektu uredilo se i opremilo potkrovlje Doma za starije i nemoćne Biskup Srećko Badurina, parking, park, te dvorište. Grad se priključio sredstvima za ugradnju lifta, o čemu OGportal piše:

------------------------------------------------------------------------------------
„Gradonačelnik Dalibor Domitrović odobrio je isplatu sredstava iz gradskog proračuna, sa stavke za kapitalne pomoći zdravstvenim ustanovama, odnosno, za Opću bolnicu i bolnicu branitelja domovinskog rata Ogulin. Sredstva su namijenjena za izgradnju dizala pored Centra za hemodijalizu, koji se nalazi na katu zgrade tzv. „stare bolnice“, zgrade u kojoj se nalazi i Dom za starije i nemoćne Srećko Badurina.

Za tu svrhu Grad Ogulin je Općoj bolnici i bolnici branitelja domovinskog rata Ogulin na račun uplatio 15.000 eura. Lift će omogućiti nepokretnim pacijentima da lakše pristupe Centru za hemodijalizu“.

-------------------------------------------------------------------------------------

I da još spomenem, da se ovdje radi o projektu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a partner na projektu bila je  Karlovačka županija. Sve ukupno  koštalo je 915 tisuća eura.

Dizalo za Centar za hemodijalizu. Uvlelike će pomoći pacijantima.

Karkiralište konačno gotovo.

12. 12. 2023.

Nebojša Magdić