BOGAT PROGRAM. PONOVNO BRDSKA UTRKA NA STAZI KLEK I PO PRVI PUTA KRONOMATAR.

Kategorija: OGULIN

 

Ljubitelji oktana i brzina, ovoga ljeta imati će u Ogulinu bogat program. Nakon dužeg vremena, na stazu „Klek“, vraća se brdska utrka za prvenstvo Hrvatske, a organizator je Auto klub Vrbovsko – Racing, gdje je naš Milan Brozinić – Paga, dopredsjednik. Paga je višestruki prvak Hrvatske, i zahvaljujući vezama u savezu, uspio je ponovno vratiti „brdo“ na stazu Klek. Za AK Vrbovsko-Racing, vozi bivši član AK Klek, Cvetko Jaketič.

Brdsku utrku na stazi „Klek“ voziti će i „gospar“ – Dubrovčanin Maro Franić, koji je tri puta za redom prvak Hrvatske i dobitnik Zlatne kacige. Franića spominjem jer je već 25 godina prijatelj s Pagom.  Zapravo, Ogulin je ‘baza‘ Dubrovnik Racinga. Paga doslovno proizvodi trkače aute ne samo za Mara Franića, već za većinu vozača najuspješnijeg hrvatskog kluba. Maro vozi brdo i krug na Seat Leonu, koji ima 2000 kubika i 300 konja. Cijena auta je, ako ste baš znatiželjni, oko 75 tisuća eura.

Da samo podsjetim, Paga je bivši vozač, prvak Hrvatske. Osvajač Zlatne kacige. Zadnjih godina je i vozač dubrovačkog kluba. Kad treba uskočiti, on sjeda te vozi.  

Na sjednici AK Vrbovsko-racing, organizatora brdske utrke, bio je i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, obećao je pomoć i pružio je punu podršku povratku „brda“ na stazu Klek.

Brdska utrka za prvenstvo Hrvatske na stazi „Klek“, održati će se u subotu i nedjelju, 29. i 30. srpnja.

 

Po prvi puta u Ogulinu se vozi „kronomatar“ za prvenstvo Hrvatske. Organizator je AK „Klek“, a nastupiti će između ostalih i njihovih 11 vozča. Za Ogulince će natjecanje biti posebno zanimljivo, jer se trka vozi gradskim ulicama. Koliko sam uspio saznati, vozila će prije starta biti u boksu na „Školskom“ a start je ispred Obrtničko-tehničke škole. Vozi se zatim do rotora kod Milenijuma, pa ulicom A. Šenoe do Lovrićeve funtane, gdje se skreće lijevo u ulicu I.G.Kovačića pa opet lijevo pored „Crvenog igrališta. Sada, da li se vozi samo jedan krug ili više, nije još definirano. Prva trka kronometar održana je prošli vikend na stazi Motodroma Poreč u Taru. Najuspješnija automobilistkinja Hrvatske protekle sezone, Ogulinka Marija Erika Kušić (AK Klek), u konkurenciji vozačica bila je prva. I ostali naši vozači bili su uspješni. Rezultate možete pogledati na njihovoj službenoj stranici.

Kronometar u Ogulinu vozi se u nedjelju, 9. srpnja.

Zadnja utrka sezone, Formula driver, vozi se zadnji vikend u kolovozu – 26. i 27.

 

3. 4. 2023.

Nebojša Magdić