LUKA NAPUŠTA BARCELONU.

Kategorija: OGULIN

Luka Cindrić (29) na kraju sezone napušta Barcelonu, tvrdi katalonski „Sport“ iz svojih upućenih izvora. Razlog su učestale ozljede zbog kojih je Cindrić često izvan sastava, i po liječničkim ordinacijama, umjesto na parketu gdje je španjolskom prvaku najpotrebniji.

Nedavno je Luka zbog bolesti, otkazao i dolazak u reprezentaciju za dvije utakmice protiv Nizozemske.

Cindrić je po dolasku 2019. godine iz Kielca potpisao četverogodišnji ugovor, a koji je prije godinu i pol dana produžio do 2025. te godišnje zarađivao 750.000 eura čime je bio jedan od najplaćenijih igrača svijeta.

No, Barcelona ga se odriče, jer njegov je ugovor financijski preveliko opterećenje za klub, obzirom na ono što Luka može pružiti, zbog čestih povreda.  

Nedavno je otkazao i dolazak tamo gdje najviše voli igrati - za reprezentaciju Hrvatske, za dvije utakmice protiv Nizozemske.

Luka je s Barcelonom do sada osvojio dva naslova pobjednika Lige prvaka, tri prvenstva, tri Kupa kralja, tri kupa lige, sezonu u klubu završit će sigurno još jednim domaćim naslovom, a favoriti su i za još jednu Ligu prvaka. Cindrić je bio ključan igrač Vardara u pohodu na europsku krunu 2017., a tada ga je EHF izabrao za igrača godine.

„Nije ovo dobra Cindrićeva sezona. Uz stalne fizičke smetnje i bolove, hrvatski srednji vanjski igrač propustio je priličan broj utakmica i treninga, a čini se da nema rješenja za te njegove probleme. To predstavlja značajnu poteškoću klubu jer je Cindrić teoretski ključni igrač, sposoban upravljati terenom i 'slamati' protivnike u prolazima jedan na jedan. No problem je što mu njegova sadašnja situacija onemogućuje da bude ključan, izvijestio je španjolski list "Sport".

Luka će, pak, u potragu za novim poslodavcem, to bi mogao biti mađarski Veszprem.

25. 3. 2023.

Nebojša Magdić