VEČERA ZA 5 NA SELU U OGULINU.

Kategorija: OGULIN

Poznati kulinarski show dolazi nam u Ogulin. Nakon slavonsko-baranjskog tjedna, „Večera za 5 na selu“ kuhat će se idući tjedan u gradu ispod Kleka, u zavičaju bajki.

 

Nisam fan te emisije ali je ponekad pogledam kod punice. Čangrizav kakav već jesam, kad sam je prvi put vidio, odmah me je dignuo tlak naziv emisije – Večera za 5 na selu. Ajde dobro ovo „za 5“, u redu, ali kuda ovo na selu. Kad je selo u pitanju, očekivao sam da će natjecatelji kuhati na nekom starinskom  „šparetu kozi“ ili nekom drugom štednjaku na drva, da će to biti u nekoj skromnoj seljačkoj kućici, u idiličnom pejsažu vrtova, livada i polja. U kuhinji, sa zidnim krpama koje su se obično stavljale iznad peći, a na njima su bili izvezeni motivi kuhinjskog pribora i mlade žene, uredno opasane pregačom. A na tim zidnim krpama, bila je tu i poruka poput - ''Kuharice manje zbori da ti ručak ne zagori''. Ili „Dobro došli mili gosti,  u Hrvata se ne posti“ i slične narodne umotovrine.

Ali brus. I jednoj epizodi prošle godine, Večera za 5 na selu“, emisija se snimala u velebnoj vili s pogledom na more, ukrašenoj umjetničkim slikama i modernom kuhinjom sa svim čudima tehnike.  Sada je li bila kuhinja Forema, Kuchenberg, Call ili neka druga svjetska marka, nemam pojma. Uglavnom, od sela ni ni „abera“.

No, da dalje ne brundam, da vidimo što nas to očekuje u RTL-ovoj uspješnici. Očekuje nas pet naših, ogulinskih natjecatelja. Tri dame i dva momka pokazati će kakvim kulinarskim vještinama raspolažu.

Ovotjednu ekipu čine fizioterapeut Zlatko Stošić, voditeljica računovodstva Ljiljana Kučinić, referentica u računovodstvu Dragana Cindrić, medicinski tehničar David Kučinić i gerontodomaćica Spomenka Zajc.

Fizioterapeut Zlatko Stošić otvorit će ovotjednu ‘Večeru za 5 na selu’. Zlatko ima 37 godina, a u emisiju se prijavio na nagovor prijatelja koji znaju koliko voli kuhati. Upravo svoje društvo Zlatko često ugošćava u svojoj konobi. Za sebe će reći da je smiren, zabavan i društven te opušten i ponekad tvrdoglav. Slobodno vrijeme provodi u teretani te družeći se s prijateljima, s kojima uživa u tradicionalnim receptima. Upravo takve mogao bi spraviti i u ‘Večeri za 5 na selu’.

Voditeljica u računovodstvu položit će kulinarske račune pred ostalim kandidatima. Ljiljana Kučinić ima 54 godine, a u emisiju se prijavila na nagovor prijateljica koje smatraju da jako dobro kuha. Veliku ulogu imao je i sin David, koji se također prijavio u show. Voli tradicionalnu kuhinju, a slobodno vrijeme obožava provoditi u svom vrtu. Za sebe će reći da je komunikativna, vrijedna i iskrena te voli pomagati drugima.

 

Referentica u računovodstvu Dragana Cindrić ima 35 godina i obožava ‘Večeru za 5 na selu’. Ne propušta nijednu epizodu omiljenog showa pa se iz tog razloga odlučila i sama okušati u ovom kulinarskom izazovu. Druželjubiva je, jednostavna i otkriva da voli organizirati druženja uz večere s prijateljima. U slobodno vrijeme ide u teretanu te voli planinariti. Ljubiteljica je tradicionalne kuhinje te će upravo takvu poslužiti svojim gostima.

 

‘Večeru za 5 na selu’ ne propušta ni David Kučinić, sin kandidatkinje Ljiljane. Kulinarsku emisiju gleda godinama pa se i sam odlučio prijaviti. Medicinski tehničar ima 26 godina i radi u struci te kao DJ u jednom ogulinskom klubu. Preferira tradicionalnu kuhinju i domaće namirnice. Voli za sebe reći da je komunikativan i prilagodljiv, no ponekad i nemaran te nestrpljiv.

 

Spomenka Zajc ima 60 godina i radi kao gerontodomaćica. U ‘Večeru za 5 na selu’ prijavila se jer je obožavateljica kultne emisije, a usto je odlučila ići zbog dobre zabave i novih poznanstava. U slobodno vrijeme šiva, brine o svoje četiri mačke i dva psića te izrađuje vlastite likere i radi u vrtu. Voli kuhati tradicionalnu hranu, a upravo takvu mogla bi spraviti i svojim gostima.

I kaj sad. Niš. Kuvajte lipe moje i lipi moji kaj bolje znate, lipo divanite, uredite se, nemojte se svađat, nemojte ku više popit i na kraju da velim ništo mudro i pametno - ŽELIM VAM SVE NAJBOLJE.

Čini mi se da je pobjednik riješen. Maksimalnih 40 bodova. Ovo je teško dostići. Bravo majstore.

 

13. 3. 2023.

Nebojša Magdić