TRG DOBIVA BISTU GENERALA

Kategorija: OGULIN

Za tjedana dana, točnije u iduću subotu, zahvaljujući zagrebačkim prijateljima generala Petra Stipetića, njegov trg dobiva i njegovu bistu.

Radovi na uređenju postolja i okoliša su pri kraju, i već sada je vidljivo, da ćemo u gradu dobiti još jedan lijepi prostor. Vrše se i zadnje pripreme. Na poziv gradonačelnika Dalibora Domitrovića, održana je 6. sjednica Savjeta za branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata. Glavna točka dnevnog reda, bila je svečano otkrivanje biste pokojnog stožernog generala Petra Stipetića, 11. ožujka s početkom u 11 sati, na trgu koji nosi generalovo ime.

Gradonačelnik je izvijestio sve prisutne o planiranom protokolu, te svim pozvanim gostima i visokim uzvanicima. Bistu će otkriti gospođa Vesna Stipetić, kćer pokojnog  generala. Svečanost će svojim nastupom uveličati i klapa “Sveti Juraj”, Hrvatske ratne mornarice.

Svi detalji usuglašeni su sa inicijatorima izrade biste, zagrebačkim prijateljima i suborcima generala Stipetića, koji su izradu poprsja i financirali.

Sve je dakle spremno, i još samo, da nas posluži lijepo vrijeme.

Veterani kod gradonačelnika.

4. 3. 2023.

Nebojša Magdić