IMA LI KRIMINALA U ŠPORTSKOJ ZAJEDNICI ? TKO SU KRIMINALCI ?. TKO KOGA REKETARI ?

Kategorija: OGULIN

Nedavno su momci iz VGPK, pisali  kako je osnivač SDP-a u Ogulinu, a po mom skromnom mišljenju još uvijek "siva eminencija“ stranke, Ivan Vuković -  Banana, javno optužio Športsku zajednicu da "reketari sve i svakog".

E sada, koliko sam iz tog posta shvatio, Bananko je direktno ili indirektno, optužio jedine odgovorne osobe za rad športske zajednice u našem gradu, da reketare. A odgovorne osobe su, ni manje ni više, nego gradonačelnik Dalibor Domitrović i predsjednika športske zajednice, Miljan Vorkapić. Pošto sam kao „oronuli speen majstor“ prilično neupućen u igre i igrice u našem lijepom gradu, prepuštam vas pisanijama dječaka iz VGPK.  Evo što kažu:

 

„To ( reketarenje )  je po našem važećem kaznenom zakonu, kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, a pošto se radi o službenim osobama, onda je to i teški oblik kaznenog djela.

Nakon javne objave (komentara na društvenoj  mreži fb) da gradonačelnik i predsjednik športske zajednice reketare, odnosno čine kaznena djela, uslijedila je sjednica Gradskog vijeća (14.lipnja).  Na istoj je sjednici, pod točkom 10 dnevnog reda, bilo Izvješće o radu i poslovanju Športske zajednice za 2021.g.

"Zanimljivo" to Izvješće je prihvatio gradonačelnik i uputio ga Gradskom vijeću na usvajanje. Nakon toga SDP je  u Gradskom vijeću prihvatio Izvješće o radu i poslovanju Športske zajednice za 2021.g.

Potom je u nedjelju (19.lipnja) gradonačelnik gostovao u radio emisiji "oči u oči". Između ostalog, jedna od tema bila je i stanje u sportu.

Tu smo doznali, da se gradonačelnik baš i ne snalazi po pitanju sporta. Ne zna baš kaj je dobro, kaj je loše, kaj bi trebalo il ne bi trebalo, al zna da niš ne valja u sportu i da će to riješiti do nove godine (nije rekao koje), iako je prihvatio Izvješće, kao i njegov SDP. No, takav stav i ponašanje gradonačelnika o sportu je poznato već godinama. Pošto ga to ne zanima i nije ga briga za isti, a i ne razumije se baš u tematiku.

Ovakvim prezentacijama uglednih SDP-ovaca, očito je da ništa ne valja u ogulinskom sportu sa kojim upravljaju i nadziru ga. Svi odgovorni i važni SDP-ovci  upravljaju i nadziru športsku zajednicu, optužuju tu istu športsku zajednicu za kriminal i da ništa ne valja. To uistinu mogu samo oni.

Očito je da su od ogulinskog sporta napravili "gordijski čvor", pa sad ne znaju kako ga raspetljati

Lijepo to "naši" SDP-ovci vode sport i prezentiraju nam ga.

Kako bilo da bilo, vjerujemo da će institucije države u dogledno vrijeme provesti kriminalističko istraživanje vezano za iznesene optužbe o počinjenjima kaznenih djela te da će se utvrditi tko je koga i za kakve novčane iznose reketario“.

 

Malo zamršeno, jel da.  Inače, do ovog sam posta došao s zakašnjenjem, ali u međuvremenu se nije ništa značajnije nije dogodilo. Najmanje to, da institucije, kako očekuju iz VGPK, provedu krininalističko istraživanje, ili kako je to već uobičajena floskula, da institucije rade svoj posao.

Stvarno ne poznavajući tematiku, ne ulazim u bit problema, ali s ono malo iskustva što ga imam, čini mi se, da će biti sve po onoj staroj – ujil vuk magare.  Uostalom pričekajmo pa ćemo vidjeti.

 

2. 7. 2022.

Nebojša Magdić