LJETO NA SABLJACIMA - POČETAK ODLIČAN.

Kategorija: OGULIN

Počelo ljeto na Sabljacima. A početak odličan.
Na Sabljacima je danas bio pravi muving. Bilo je ono što bi željeli na našem, „Ogulinskom moru“, stalno gledati. Neki se kupali, neki šetali, neki odmarali na dekicama u hladu, neki osvježavali u „Bič“, a Ogulinci bi rekli –„Korbač“ baru, Snoopy. Uz to, i glavni događaj. U organizaciji Veslačkog saveza Grada Zagreba, i Veslačkog kluba Sabljaci Ogulin, održana je regata, na kojoj je prema riječima organizatora, nastupilo oko 250 veslača od Pule do Vukovara. To je 28. Veslačka regata VK Sabljaci i 4. Kup regata Miljenka Finderlea.
Uz natjecatelje i brojne goste, na jezeru Sabljaci, okupilo se blizu tisuću ljudi. I svi su, barem ako me dojam ne vara, bili iznimno zadovoljni. Još u četvrtak je počeo s radom Beach bar Snoopy, s bogatom ponudom jela i pića a punom je parom radio i restoran „Ive svoji smo.“
Početak „Ljeta na Sabljacima“ krenuo je punom snagom, onako iz niskog starta. Potrebno je još urediti igralište za odbojku na pijesku i postaviti pozornicu, na kojoj već Božidar Božo – Bulić, planira razne nastupe.
Onako iz prve ruke, a još nepotvrđeno, Božo planira organizirati i natjecanje mjesnih odbora, nešto poput nekadašnjih polularnih „Jezerskih igara“.
Po završetku regate, medalje su podijelili županica Martina Furdek – Hajdin, čiji je sin nastupio na regati, i direktor HE Gojak Milan Sabljak, čiji je pak sin predjednik Veslačkog kluba.
Sa privatnog fejsa saznajem da je na ogulinskoj regati Izabela Poljančić osvojila drugo, a Davor Poljančić prvo mjesto.
Ostale službene rezultate nisam dospio saznati, jer i ako je bilo prelijepo, za mene je ipak predugo trajalo, pa sam zbrisao kući. A vama, kao dokaza dobre atmosfere, ostavljam ove fotkice.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photo by Nešo - Skorašnik
 
25. 6. 2022.
Nebojša Magdić