SVEČANO U TOUNJU ZA DAN OPĆINE I ŽUPE.

Kategorija: OGULIN

Jučer je svečano obilježen Dan Općine Tounj i Dan župe Sveti Ivan Krstitelj. Svečanoj sjednici je nazočila županica Martina Furdek Hajdin. Tijekom jutra, na groblju u Tounju položeni su vijenci i zapaljene su svijeće u spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Na svečanoj sjednici županica Martina Furdek Hajdin čestitala je svim mještanima Općine Tounj njihov dan, naglasivši da će Karlovačka županija uvijek će biti potpora u svemu što Općina čini za dobrobit mještana.

Tom je prilikom županica predala Ugovor o sufinanciranju projekta "Izvođenje asfalterskih radova na nerazvrstanoj cesti Meašići - Filipovići - Rebrovići u naselju Rebrovići". Za navedeni Program, Karlovačka županija je u 2022. godini osigurala 1,6 milijuna kuna u cilju poticanja provedbe projekata od značaja za ujednačeni razvitak županije.

Načelnik Općine Tounj Ivica Sopek naglasio je dobru suradnju sa Karlovačkom županijom, a ponajviše u pogledu obrazovanja i pružanja zdravstvene zaštite mještanima Općine i okolnih mjesta. U Tounju je prije tri godine otvoren prvi predškolski odgojno - obrazovni program pri Područnoj školi Lucije Capan Tounj. Danas u vrtić polazi 19 djece u dobi od 3 do 7 godina. Obzirom na popunjenost kapaciteta, u tijeku je realizacija programa male škole koju bi pohađala djeca neposredno prije polaska u školu.

Županija je sufinancirala nabavku zubarske stolice s opremom kako bi dentalna usluga bila kvalitetnija i potpunija.

Na svečanoj sjednici uručena su javna priznanja pripadnicima vatrogasnog društva, vlč. Josipu Štefančiću te gospodarskim subjektima koji su svojim djelovanjem i trudom dali veliki doprinos za razvoj općine.

Načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić čestitao je mještanima Dan općine Tounj u ime Općine Vojnić, te u ime Hrvatske zajednice općina. Svečanoj sjednici nazočili su i načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić, načelnik Općine Plaški Pero Damjanović te ravnateljica Osnovne škole Josipdol, Anđelina Božičević.

Nakon svečane sjednice održana je Sveta misa u Crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Tounju koju je predvodio krčki biskup mons. Ivica Petanjek.

U večernjem programu sudjelovali su članovu KUD-a Tounjčica, popularne Gazde i Velebitski tamburaši.

Za fotkanje narodnog veselja u večernjim satima, bio mi je zadužen Jadran Turkalj, crying ali je po običaju nešto zabrljao i fotkice nisu uspjele. Valjda se malo zarakijal sa svojim prijeteljima „Gazdama“.

  

24. 6. 2022.

N.M i KAŽUP