JOŠ MALO O IZBORIMA - VOLIM GRAD POD KLEKOM

Kategorija: OGULIN
Mulci kaj volidu grad pod Klekom, izbore, još vavik, gledadu onako sa strane ?. I malo kukuriču. I smijedu se, i zajebavaju. Na tuđ račun. Na zub malkoca zeli SDP. Pa bacili analizu. Sve znadu. Razvretenali liste za "selske" izbore. Lipo, onako korak po korak. Ki, kadi, koga i zač. Sve oni znadu, pa tako i složiti "postizborno opijelo" za crveni dio grada pod Klekom. Je dugačko al je zgodno za pročitat. ???

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"U nedjelju su održani izbori za Vijeća mjesnih odbora, kako se veli u žargonu, tzv. selski izbori.

Svi koji su izišli sa svojim kandidatima na listama, proglasili su uspjeeh i zadovoljstvo sa izbornim rezultatima.
Logično?
Teško da ima logike, no to je kod nas uobičajena praksa, da su nakon izbora svi zadovoljni i svi su pobjednici, a stvarno stanje, kao i činjenice, govore sasvim drugo. No, tim gore po činjenice!
Ovdje ćemo se osvrnuti na "uspijeh" vladajućeg SDP-a na ovim izborima, pošto su isti očito očekivali i željeli pomesti konkurenciju, jer su na izbore izišli sa svim svojim "zvijezdama".
Isti nemaju kaj nemaju, hočeš novce, hočeš "projekte", hočeš "neovisne" medije, hočeš vojsku ljudi koji su pozapošljavali na gradske jaslice, s jedinim ciljem, kako bi ih uhljebili i time si osigurali glasove i pobjedu. Uglavnom, raspolažu sa apsolutno svim "alatima", "oruđem", "oružjem" da jednostavno "pometu" svoju političku konkurenciju. Osim toga, "igrali" su na domaćem terenu, odnosno u "svom" gradu, "gradu koji raste". Očekivali su pobjede u svim mjesnim odborima, kako bi pokazali "urbi et orbi" i svima nama, a i šire, kako je naš grad u potpunosti "pocrvenio" i kako nas je preplavila socijalna demokracija na "crveni" način. No, nakon očekivanog "crvenjenja" grada koji raste, boja kojom su "farbali", ili je ishlapila ili nije dovoljno dobre kvalitete, ili ipak njihove zvijezde nisu baš tolike zvijezde. Ili jednostavno narod sve to ne prepoznaje.
SDP je, kako bi ostvario povijesnu pobjedu, "igrao" sa svim svojim vedetama ove izbore. U izbore je uključio sve stranačke dužnosnike, čelnike grada, gradske i županijske vijećnike, te sve kaj ima u svojim redovima. Osim njih, ukljičio je u izbore i tzv. nezavisne po svojim listama, kako bi time proširio svoju bazu budućih zaposlenika i birača.
Kad bi gledali sportski, igrao je SDP-ov "dream" team. Završena je tekma, a rezultat je ukupno HDZ - SDP 10: 7. Kako bi tekma bila skroz regularna, napomena da je HDZ osvojio 4 MO, a SDP 3, bez "borbe", pošto u tim MO nisu imali protiv koga igrati.
Znači konačni rezultat tekme, gdje su igrali jedni protiv drugih je HDZ - SDP 6 : 4.
Usprkos svemu kaj su učinili da deklasiraju protivnike, te krajnjem reziltatu, SDP je proglasio uspijeh.
Kako bi konkretnije pokazali ovaj uspijeh SDP-a, iznijeti ćemo osvrte na nekoliko mjesnih odbora, gdje su istrčali sa svojim najjačim zvijezdama i to prikazali uspjehom.
U Mjesnom odboru Grad, SDP je izišao sa svojim najjačim i("krem dela krem") kandidatima. Listu je predvodila bivša zamjenica gradonačelnika, bivša gradska vijećnica, županijska vijećnica i pročelnica u gradskoj upravi, te najpoznatija "volonterka" I. S. Šumonja. "Društvo" su joj na listi pravile SDP-ove gradske vijećnice Lj. Gračanin, Lj. Šušnjar i N. Todorović, te "profesionalna" zaposlenica gradske tvrtke ViK i "sasvim slučajno" supruga od bratića "velikog vođe" SDP-a, izvjesna S. Vuković.
Znači 4 što gradske, što županijske vijećnice, koje predstavljaju narod i taj narod zastupaju, ostale su jednostavno ne prepoznate od većine tog naroda i eto, zbog naroda izgubile izbore u svom mjesnom odboru.
U mjesnom odboru Kučinići (Salopek selo), također je SDP "istrčao" sa jakim snagama. Predvodio ih je zamjenik gradonačelnika i potpredsjednik SDP-a D. Vukelja, a društvo su mu pravili bivša vijećnica N. Dujmić te sadašnji gradski viječnik, županijski tajnik SDP-a mladi lav SDP-a, F. Šehović, kojem je jedino zaposlenje iliti radno mjesto biti vijećnik i SDP-ovac. Uz njih, tu su bili "mladi" i novootkriveni SDP-ovci Kao i "crem de la crem", i njih narod nije prepoznao, te su i ovdje izgubili izbore, odnosno narod ih eto nije prepoznao. 71,50% im je reklo NE.Tim gore po narod. Ovdje je i dodatna zanimljivost, što se zamjenik kandidirao, a zna da zakonski ne smije biti vijećnik u mjesnom odboru, pošto mu funkcija zamjenika to ne dozvoljava. Čak ni to nije pomoglo.
Znakovita su još 3 mjesna odbora
Mjesni odbor Sveti Jakov
Ovdje je SDP išao s jakim svojim adutom, neopredjeljenim gradskim vijećnikom SDP-a M. Jakšićem koji je oko sebe okupio same "nezavisne" kandidate, i bez obzira na "širinu" koju je ponudio svojim biračima, isti su mu sa 63,37% rekli NE.
Mjesni odbor Sveti Petar Puškarići
Listu je nosio gradski vijećnik J. Pribanić, koji je oko sebe okupio ekipicu koju je kaj direktno, kaj indirektno pozapošljavao na gradske jaslice. Osim njih tu su bili i"stari vuk" SDP-a, kao i šefa HAC-a, kojem je SDP slučajno zaposlio suprugu kao glasnogovornicu grada. I gle čuda, tako jaka i upečatljiva ekipa ostala je neprepoznata od naroda, i izgubiše izbore. Kao revolt zbog gubitka izbora, pošto ga narod nije prepoznao kao osobu koja je pozapošljavala svoje ljude na gradske jaslice, gradski viječnik J. Pribanić je demonstrativno dan nakon izbora podnio ostavku u jednoj sportskoj udruzi. Toliko ga je poraz dotukao, da ostavku nije dao članovima svoje udruge, već je ostavku podnio sasvim drugoj udruzi. Vjerojatno si je bio malo u šoku, događa se.
Mjesni odbor Lomost
U ovom mjesnom odboru, SDP je izišao sa svojim prekaljenim gubitnikom i sivom eminencijom I Vukovićem (županijski vijećnik) koji još uvijek cijeli SDP drži na daljinski. Isti je oko sebe okupio jaku "nezavisnu" ekipu, "podebljanu" sa rodbinsko, kumovskim adutima. U tako jakom i bezidejnom sastavu, zamalo, pa su uspijeli. Jedina negativnost ovoj obečavajućoj listi, kaj eto ju Lomoščani nisu prepoznali, pa je SDP uspješno izgubio izbore.
Kad se rezimiraju ovakvi rezultati, nije ni čudo kaj je SDP izbore proglasio uspjehom. Pa samo su njegova 6 gradska vijećnika (od ?, 2 županijska vijećnika (od 2) i zamjenik gradonačelnika izgubili izbore. To je skoro, pa zanemarivo.
Bez obzira na ovaj uspjeh SDP-a, mali problemčić za njih mogao bi biti kaj ih je HDZ pobjedio, kaj je više birača glasalo za HDZ te kaj je moguće, da boja kojom se farba "grad koji raste", nekako koda nije baš crvena.
No, kaj sad, niš. Čekaju se idući izbori.
 
19. 5. 2022.
VGPK