SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE SABORSKO I BLAGDAN SV. I. NEPOMUKA, ZAŠTITNIKA ŽUPE.

Kategorija: OGULIN

U Saborskom je jučer obilježen Dan općine i blagdan Sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika župe Saborsko.

U ime  Karlovačke županije, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar položila je vijence kod spomenika poginulih u Domovinskom ratu, u spomen na 51 Saborčanina, koji su poginuli ili ubijeni u Domovinskom ratu. U Crkvi Sv. Ivana Nepomuka služena je sveta misa, te je u Domu kulture i vatrogastva održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Nakon uvodnog obraćanja načelnika općine Saborsko Marka Bičanića, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar poželjela je Saborčanima sretan Dan općine i naglasila kako ovo mjesto i dalje treba iskorištavati sve potencijale koje ima. Naime, nakon što je tijekom Domovinskoga rata mjesto potpuno srušeno i spaljeno, Saborsko se posljednjih godina sve više okreće poljoprivredi, osobito proizvodnji zdrave, ekološke hrane, i turizmu, koristeći svoje prirodne resurse i prometni položaj. Blizina Nacionalnog parka Plitvička jezera pritom je nenadmašni adut, kojeg su prepoznala mnoga obiteljska poljoprivredna gospodarstva ali i turistički djelatnici s ovog područja.

Karlovačka županija, rekla je Hajsan Dolinar, i dalje će pružati podršku u razvoju gospodarstva, a nastavit će provoditi i demografske mjere osmišljene upravo za ruralna, slabo naseljena područja.

Svečanosti u Saborskom, nazočio je i gradonačelnik Ogulina, Dalibor Domitrović.

Photo by KAŽUP

Načelnik Općine Saborsko - Marko Bićanić.

Zamjenica županice - Vesna Hajsan - Dolinar.

Misa u crkvi Sv. Ivana Napomuka, zaštitnika župe Saborsko.

17. 5. 2022.

KAŽUP