IZBORI U MJESNIM ODBORIMA - 2022.

Kategorija: OGULIN
 
 
Jučer su održani izbori za predstavnike u vijećima mjesnih odbora. Ono što se je i očekivalo, odaziv građana bio je slab. Od 10.765 birača, glasovalo je 2.577. Na žalost, do sada još nisu objavljeni nikakvi službeni rezultati, što bi trebalo biti, barem na stranici Grada.
Prema rezultatima koje sam upravo dobio, najviše razloga za zadovoljstvo imaju u HDZ-u. Dobili su većinu u deset mjesnih odbora, SDP u sedam, SDSS i nezavisne liste u dva.
Ako sam se negdje preračunal, ne uzmite mi za zlo. Meni je to od Černobila !!! Uostalom, imate priliku sve provjeriti na priloženim tablicama.
Najveći politički akteri ovih izbora, HDZ i SDP, nisu uspjeli ili željeli složiti kandidacijske liste za 21 MO na području Grada. Direktno su mačeve „ukrstili“ samo u deset mjesnih odbora: HDZ je „dobio“ u mjesnim odborima Desmerice, Lomost, Ogulin, Salopek selo, Sveti Jakov i Sveti Petar-Puškarići.
Pobjedu je SDP odnio u četiri MO i to: Prapuće-Zagrad, te mjesnim odborima Proce, Turkovići i Žegar-Podvrh.
U deset mjesnih odbora znalo se već unaprijed tko je pobjednik jer izlazila je samo jedna lista. SDP je istrčao na teren u MO Donje Dubrave, Otok Oštarijski i Potok Musulinski, HDZ u MO Ribarici, Trošmarija i Zagorje, SDSS u MO Drežnica i Ponikve, te lista grupe birača u MO Hreljin Ogulinski i Jasenak.
Dakle, oko 25 posto Ogulinaca pokazalo je dovoljno dobre volje, da izabere one, za koje misle da će najbolje zastupati njihove lokalne interese. Sa druge strane, ostalih 75 % opredjelilo na roštiljanje, izlete na Klek, Stožac, Kneju ili neke druge slobodne aktivnosti. A kada im u njihovom mjesnom odboru nešto ne bude štimalo, neka se sjete - sami su krivi.
Rezultatom izbora zadovoljan je gradonačelnik i predsjednik GO SDP-a Dalibor Domitrović, što je izjavio Kaportalu, a čini mi se, da više razloga za zadovoljstvo ima, prva dama ogulinskog HDZ-a, Anđelka Salopek.
Domitrović recimo žali što nisu pobijedili u MO Ogulin, i MO Sveti Petar - Puškarići, ali kaže: „tamo smo izgubili za malo glasova“. A s druge strane, u Žegar-Povrhu im je išlo dobro. Dobili su bitku za dva glasa: SDP-100, HDZ-98.
Ima tu još zgodnih stvari za prokomentirati ali čeka me košnja, pa vi sami promotrite ove tablice i zabavljajte se.
 
16. 5. 2022.
Nebojša Magdić