SERIJAL - "PIŠEM TI PISMO"

Kategorija: OGULIN

Iz HDZ-a su reagirali na neke izjave našeg gradonačelnika Grumfeka, iz emisije na radio Ogulinu. Onda je Grumfek njima lijepo odgovorio demantirajući njihove navode. Onda su oni, za pisanje spremni, lijepo nastavili dopisivanje, i paslali mu novu poruku. Da ne kenjam puno, u poruci stoji:

"Primorani smo reagirati na tvrdnje iznesene u navedenom dematiju. Inicijativu Gradske organizacije HDZ-a ( kao što to čini gradonačelnik ) nazvati populističkom ili netočnom, ili nekim drugim terminom, eklantatan je primjer populizma.

Odgovarati na mjeru koja predlaže financijsko rasterećenje za obitelji koje bi ova mjera zahvatila, s tvrdnjama i prozivkama što se učinilo za predškolski odgoj i obrazovanje zadnjih

nekoliko desetljeća je, pa čak bi se usudili reći, i smiješno.

Naime, već dvije godine nalazimo se u vrlo iscrpljujućim i otežavajućim okolnostima koje nam ometaju redovan život i životne potrebe, a razlog je svima poznat – pandemija uzrokovana Covidom19. Pandemija se odrazila na sve aspekte života, primorala je starije pripadnike naše zajednice na

doslovno zatvaranje u svoje domove, a našu djecu mnogo puta izložila mjeri izolacije ili samoizolacije zbog kontakata ostvarenih u vrtiću.

Ukoliko bi smanjenje cijene vrtića uzrokovalo poremećaj u Proračunu Grada Ogulina onda isti nije adekvatno pripremljen i usvojen.

Prozivati da je prijedlog HDZ-a neozbiljan jer ne sadrži s koje konkretne proračunske stavke treba nešto uzeti da bi se na neku drugu dodalo u ovom trenutku ni nije naš zadatak jer nije

riječ o raspravi na Gradskom vijeću o rebalansu Proračuna. Grad Ogulin ima zaposlene kvalitetne službenike koji jako dobro znaju kako se takve odluke izrađuju te je ovdje samo

riječ o dobroj volji gradonačelnika hoće li im dati nalog da se takva odluka izradi ili ne izradi.

U našem Gradu prije svega zahvaljujući sredstvima osiguranim od EU fondova izgrađen odnosno „složen“ je još jedan vrtić, što je zaista pohvalno, a napominjemo da zahvala ide prije svega službenicima koji su radili na tome da se isti projekt i realizira.

Roditelji djece kao korisnici proračuna, ali i kao oni koji sa svojim određenim dijelom prihoda pune našu zajedničku (nemagičnu) vreću s dnom imaju pravo na financijsko rasterećenje temeljem prijedloga kojeg smo podnijeli".

 

U svom demantiju na demanti, iz HDZ-a su se osvrnuli i na aktualnu situaciju oko vodovodne reforme, odnosno, Uredbe o uslužnim vodnim područjima, te navode:

 

"U odnosu na navode iz demantija o uslužnim vodnim područjima evidentno je iz priloženog teksta E-savjetovanja da ViK Ogulin ne ispunjava ni osnovni kriterij od minimalno 800,000 m3 već je prema referentnoj godini 2018. isporučena količina vode samo 680.004. m 3 .

Ukoliko okrupnjavanje vodovoda naruši kvalitetu opskrbe vodom našim građanima mi ćemo prvi reagirati i tražiti izmjene Uredbe.

Ali, na žalost smatramo da vama nije isključivi cilj kvalitetnija opskrba vodom već prvenstveno strah zbog nemogućnosti očuvanja kadra SDP-a na rukovodećoj poziciji u Vik Ogulin.

Stoga prozivati HDZ da troši energiju i vrijeme na neargumentirane napade na gradonačelnika i predsjednika republike umjesto da stane na obranu interesa naših građana i Grada Ogulina nije čak ni populizam nego jeftina patetika".

 

4. 3. 2022.

Gradska organizacija HDZ-a Ogulin