SORTIRNICA PRED ZAVRŠETKOM.

Kategorija: OGULIN

Iz nacionalnih fondova projekt je sufinanciran s 1,1 milijun kuna, Grad će još dati iznos od 1,4 milijuna kuna.

Izgradnja sortirnice u gradu Ogulinu ide prema samom završetku. Riječ je o europskom projektu, kojem je cilj povećati recikliranje komunalnog otpada, a ugovor o gradnji gradonačelnik Dalibor Domitrović potpisao je sa zajednicom ponuditelja tvrtkom Montel d.o.o. i Tehnix d.o.o. u kolovozu prošle godine.

Kako je javnosti izvijestio gradonačelnik, trenutno je u tijeku priprema gornjeg ustroja za asfaltiranje, prethodi još ugradnja prozora, izvedba preostalih električnih instalacija i doprema ostatka opreme.

Vrijednost sortirnice iznosi 14,9 milijuna kuna od toga je 12,5 milijuna kuna sufinancirano iz EU fondova. Iz nacionalnih fondova, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, projekt je sufinanciran s 1,1 milijun kuna, tako da će iz gradskog proračuna za sortirnicu trebati izdvojiti 1,4 milijuna kuna ili 9 posto od iznosa investicije.

"Sortirnica će služiti i mještanima Brinja, Josipdola, Tounja, Plaškog, Saborskog i Otočca s čijim čelnicima sam potpisao sporazum o zajedničkom korištenju. Zajedničkim korištenjem sortirnice prikupit će se veća količina otpada što će poboljšati isplativost sortirnice", kazao je gradonačelnik Dalibor Domitrović.

 

 

 

4. 3. 2022.

Kaportal