HDZ SE PROBUDIO IZ ZIMSKOG SNA. REAGIRAJU NA NASTUP GRUMFEKA NA RADIJU.

Kategorija: OGULIN

Gostujući u radijskoj emisiji ”Oči u oči” emitiranoj na Radio Ogulinu dana 13.02.2022.,  gradonačelnik Dalibor Domitrović između ostalog osvrnuo se na prijedlog Hrvatske demokratske zajednice Grada Ogulina, o smanjenju cijene korištenja Dječjeg vrtića ”Bistrac”,  bilo da se radi o za pojedinačnom slučaju zaraze koronavirusom, odnosno za pojedinačno izrečenu mjeru samoizolacije,  ili za izrečene mjere samoizolacije čitavih skupina.

Gradonačelnik je prijedlog nazvao populističkim i neozbiljnim,  pogotovo u vrijeme kad je došlo do određenih poskupljenja te zapošljavanja 26 novih djelatnika(!). Naveo je i da će Vrtić za proteklu godinu iskazati manjak od oko 100.000,00 kuna te stoga nije moguće umanjiti cijenu ili nekome nešto opraštati. Dapače, naglasio je da vjeruje da će doći do poskupljenja cijene usluga da bi funkcioniranje Vrtića bilo održivo. Ovakve tvrdnje gradonačelnika Domitrovića smatramo paušalnim i nesvrhovitim jer ne vode k boljitku naših građana.

U konkretnom slučaju, naš prijedlog se nije odnosio na općenito smanjenje cijene vrtića za sve korisnike, već samo za one obuhvaćene posljedicama mjera uzrokovanih pandemijom koronavirusa, a treba istaknuti, da se je prijedlog odnosio samo na vrijeme dok bude trajala pandemija a ne trajno, tako da odbacujemo tvrdnju gradonačelnika da se radi o populizmu. Premda, ako pogledamo predizborni program Domitrovića i njegove Partije iz 2017., u njemu se navodi da će smanjiti troškove lokalne uprave, uključujući troškove plaća gradonačelnika i njegovih zamjenika, a uštede iskoristiti kako bi smanjili prirez i cijenu vrtića. Plaće su doduše smanjene, premda samo simbolično, ali cijena vrtića nije snižena ni simbolično a kamoli stvarno. Stoga nazivati prijedlog HDZ-a Ogulin kojim se barem malo željelo ublažiti trenutnu lošiju situaciju za roditelje populističkim i neozbiljnim, a istovremeno ne provoditi SVOJE predizborne prijedloge, je potpuno deplasirano i promašeno, ali ništa drugo nismo ni očekivali od gradonačelnika kojemu je ovakvo ponašanje postalo modus operandi za sve oporbene prijedloge.

U istoj emisiji gradonačelnik se osvrnuo i na predviđeno preuzimanje tvrtke ”Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Ogulin od strane tvrtke ”Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Karlovac na temelju zakona te Uredbe o uslužnim područjima (NN 147/12) tvrdeći da će time građanima biti lošije i da će im biti pružena niža razina usluga. Ovdje moramo naglasiti da je prva Uredba o uslužnim područjima donesena još 29. svibnja 2014., dakle u vrijeme premijera Zorana Milanovića! Tom Uredbom bilo je predviđeno formiranje samo 20 uslužnih područja, dok je Uredbom iz formirano 41 uslužno područje, čime ipak neće doći do takvog okrupnjavanja trenutnih vodovodnih tvrtki, kako je namjeravala učiniti Socijaldemokratska partija Zorana Milanovića. Gradonačelnik je u emisiji izrekao tvrdnju da je iz Hrvatskih voda dobio informaciju da je u ranijem prijedlogu Ogulin trebao imati svoje uslužno područje ali da je bivši župan Jelić inzistirao na pripajanju ogulinskog vodovoda karlovačkom. Upravo tako, olako iznošenje tvrdnje koje je jednostavno nemoguće provjeriti, smatramo neozbiljnim i na razini trača, što nikako ne priliči jednom gradonačelniku.

U situaciji da je postupak pripajanja ogulinskog vodovoda karlovačkom započeo, kako smo naglasili, još 2014. godine i okrivljavati sadašnju Vladu RH da će biti odgovorna za lošije poslovanje i pružanje vodnih usluga može se reći da je promašen ”ceo fudbal” kako se vrlo često slikovito voli izraziti gradonačelnik Domitrović.

 

Gradska organizacija HDZ-a Ogulin

22. 2. 2022.