VEĆI BROJ PRVAŠIĆA U IDUĆOJ ŠKOLSKOJ GODINI.

Kategorija: OGULIN

Predbilježbe za upise u prve razrede osnovnih škola u Karlovačkoj županiji bit će u drugoj polovici ovog mjeseca te u ožujku, ovisno o terminima koje odrede škole. Prema sadašnjem popisu, na jesen bi trebalo u prve razrede u našoj županiji biti upisano 1013 mališana.

Predbilježbe su obvezne za djecu rođenu od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. godine, a po popisu policije takvih mališana ima 933. Kad se tome pribroje odgode iz trenutne školske godine, upisano bi zasad trebalo biti 1013 djece. Konačna brojka, kažu nam u Upravnom odjelu za školstvo Karlovačke županije bit će poznata u svibnju. Ovisi i o mogućim odlascima ili dolascima obitelji, promjeni prebivališta te mogućim novim odgodama kretanja u školu.

Ono što je zanimljivo jest da se već sad vidi povećanje broja djece za predbilježbu u školama u Bariloviću, Žakanju, obje ogulinske osnovne škole wink te onoj u Josipdolu, no to su sve privremeni podaci.

U usporedbi s prethodnih pet godina, zanimljive su brojke upisanih prvašića. Tako ih se prije pet godina upisalo 1059, pa 959, 981, potom prije dvije godine 993, a ove školske godine ih je upisano 930.

 

14. 2. 2022.

RM