PROŠLO POLA GODINE - STIPENDIJA JOK.

Kategorija: OGULIN
Ekipa iz "Volim grad pod Klekom", svako malo "bocne", a koga će, nego gradsku vlast. Ja baš nisam nešto posebno aktivan kada su lokalne aktualnosti u pitanju, pa sam tek u komentarima ovdje na blogu, vidio da nešto škripi oko podjele stipendija za studente i učenike. Pola školske godine je prošlo, a od stipendija ne traga. Nisu stipendije posebno velike, ali nažalost, ima dosta onih kojima su neophodne, pogotovo za studij u Rijeci, Zadru, Zagrebu ....... Kakva je to zavrzlama oko stipendija pišu likovi iz VGPK. Već su objavili jedan post ali sam ga propustio. A ovaj mi je došao pod ruku. Evo ga:
 
Napokon pronađen "počinitelj" i krivac, stipendija još nema, a kad će, ne zna se.
Nedavno smo pisali da grad, odnosno gradska uprava, a zbog bolovanja jedne djelatnice nije raspisala javni poziv za sport, postupak za dodjelu stipendija i svašta nešto.
Predložili smo tad gradonačelniku da pod hitno zaposli još ponekog SDP-ovca kako bi se to uspijelo riješiti.
I eto, nešto se ipak dogodilo. Ne znamo da li je slijedilo novo zapošljavanje ili se djelatnica vratila raditi, no nešto se pomaklo s mrtve točke.
Javni poziv za sport je upućen. Bravo!
Stipendije kako za učenike tako i za studente su na čekanju.
Školska godina počela je u rujnu odnosno u listopadu 2021.g. Završila polovica školske godine, no još ništa, ili skoro ništa.
Nekako je logika da bi učenicima i studentima bilo potrebno dodijeliti stipendije s početkom školske, odnosno akademske godine. No, logika je jedno, a stvarnost i žurnost naše vlasti je nešto sasvim suprotno.
No, ono što je najbitnije, gradonačelnik i gradska vlast pronašli su krivca, odnosno počinitelja, koji su krivi što stipendije nisu do sada dodijeljene.
Kad već trenutno nemaju političkih protivnika, odnosno isti uglavnom šute, morali su nekog optužiti i proglasiti ga krivcem.
Kriva je FINA i tvrtka LIBUSOFT koja održava gradski software.
Eto, već 5 mjeseci ove dvije tvrtke spriječavaju našu vlast da dodijele stipednije. Sram ih bilo.
Ovo je inače prenijela predjednica Povjerenstva, inače u zadnje vrijeme poznatija kao stručnjak za nogomet i vodnogospodarstvo te sustav vodovoda i kanalizacija. Svestranost na djelu.
Čekaju se stipendije!