NOĆ MUZEJA 2022. IZLOŽBA FOTOGRAFIJA JAKOBA JAŠE LUIĆA - „GRAD I LJUDI“

Kategorija: OGULIN

Već drugu godinu za redom najveća muzejska manifestacija „Noć muzeja“ održava se pod okriljem epidemioloških mjera, ograničenja i izazova u kojima se isprepliću stvarno i virtualno.
Tako će biti i u petak, 28. siječnja 2022. godine, kada će zajedničkom suradnjom Katedre Čakavskoga sabora Modruše i Zavičajnoga muzeja Ogulin biti uživo otvorena, a potom i virtualno prezentirana, izložba fotografija iz opusa pokojnoga Jakoba Jaše Luića (Staro Topolje 21. 3. 1930. – Ogulin, 13. 3. 1995.), ogulinskoga majstora fotografa.
Izložba nosi naziv „Grad i ljudi“, a za likovni postav i oblikovanje popratnoga kataloga izložbe zaslužna je Marija Trdić Ćuk.
Jaša je, osim fotografijom koja mu je bila životni poziv, bio društveno aktivan. U prvom redu kroz ogulinsko amatersko kazalište kao glumac i radatelj, a bavio se je i novinarstvom. Bio je dugogodišnji dopisnik riječkog Novog lista.
Izložbu zajednički organiziraju Katedra Čakavskoga sabora Modruše i Zavičajni muzej Ogulin, a zbog epidemioloških razloga otvorenju će moći prisustvovati samo osobe s pozivnicom. Za sve ostale zainteresirane posjetitelje izložba će biti otvorena za razgledavanje do kraja veljače 2022. godine u radnom vremenu Muzeja. Ulaz na izložbu bit će besplatan.
Otvorenje je zakazano za 18 sati, a već od 19 sati bit će moguće virtualno prošetati izložbom „Grad i ljudi“ u 3D galeriji aplikacije Artsteps. Tako će preko poveznice na Facebook stranici Katedre i Muzeja izložba „Grad i ljudi“ biti predstavljena u ponešto proširenom izdanju, a moći će se virtualno prelistati i katalog izložbe te pročitati biografija Jaše Luića, koju je napisao Zvonko Trdić.
Pozivamo sve zainteresirane da tijekom veljače, kroz ovu izložbu, upoznaju grad i ljude na način kako ih je svojim objektivom vidio Jaša Luić.
 
26. 1. 2022.
Zavičajni muzej