GRIJANJE U DVORANI "I.C. PIVE". KAKO TO VIDE KOLEGE IZ KARLOVCA.

Kategorija: OGULIN

Moj kolega Vedran Gvožđak, „masterchef“ Kaportala, inače je rodbinski vezan za Ogulin, pa često boravi u obiteljskoj kući na Boštu, s vremena na vrijeme na svom portalu nabaci nešto i o našem gradu. U ovom postu piše o trakavici oko uvođenja grijanja u sportsku dvoranu „Ivana Cindrića – Pive“, gdje se Grad i OŠ „Ivane Brlić – Mažuranić, nikako ne mogu naći na jednom kolosjeku. A trebali bi, prvenstveno radi učenika koji tjelasni obavljaju u hladnoj dvorani. Ali jbg, politika je jača i od interesa naše djece. Tko je u pravu. Grad ili škola.

"Grijanje u školskoj sportskoj dvorani Ivana Cindrića Pive u Ogulinu bit će uvedeno najkasnije do sredine studenog, potvrdio je to gradonačelnik grada Dalibor Domitrović na zadnjoj sjednici gradskog vijeća. Time će ujedno biti i završena višemjesečna politička saga na relaciji od Osnovne škole Ivane  Brlić Mažuranić preko Karlovačke županije do gradske vlasti u Ogulinu.

Naime, ponovimo kako je školska sportska dvorana bila pod sustavom grijanja Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, u kojoj je Karlovačka župana provela projekt zamjene kotlovnice, time je ujedno sportska dvorana odvojena od sustava i ostala bez grijanja, a to je ujedno postala tema koja je posložila kao dobra podloga za sabiranje političkih poena.

Prva je u tu priču ušla sama ravnateljica OŠ Ivana Brlić Mažuranić ujedno i HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Ogulina u svibnju ove godine, a danas gradska vijećnica, Anđelka Salopek, koja je u nekoliko navrata prozvala gradonačelnika Domitrovića odgovornim kako djeca nemaju uvjete za odvijanje tjelesne nastave, kako se smrzavaju, i kako upravo gradska vlasti ne želi dvoranu priključiti na novi sustav grijanja škole.  

S druge strane gradonačelnik Domitrović branio se kako ravnateljica Salopek zajedno sa zamjenicom župana, konstruira laži i neistine o cijelom projektu uvođenja grijanja u dvoranu. Kako je naglašavao, projekt zamjene kotlovnice u OŠ I. B. Mažuranić je europski projekt, koji ne omogućuje mogućnosti priključenja dvorane na taj sustav grijanja, a cijeli gradski projekt uvođenje grijanja u dvoranu kasnio je zbog odustajanja Grada od prvobitnog uvođenja ESCO modela energetske učinkovitosti. Odnosno, da pojednostavimo, škola je u ingerenciji Županije, dvorana Grada, u Županiji je na vlasti HDZ, u Gradu SDP.

Uglavnom, Gradska uprava provela je klasičan model javne nabave ljetos, te će se dvorana priključiti na sustav grijanja iz magistralnog plinovoda. Na natječaju procijenjene vrijednosti 1,1 milijuna kuna pristigle su dvije ponude, jedna vrijednosti 968 873 kuna, te druga 985 735 kuna. Trenutno se provodi postupak pregleda dokumentacije, nakon čega slijedi rok žalbe odnosno mirovanja od 15 dana, te nakon toga i odluka o odabiru i provođenju projekta. Rok za izvršenje radova iznosi 45 dana, što je taman pred novu sezonu grijanja".

28. 9 .2021.

KAportal