NA PROŠIRENJE ZONE ČEKAMO VEĆ TRI GODINE ???

Kategorija: OGULIN

Ogulinska poduzetnička zona među prvih pet je zona u Karlovačkoj županiji po uspješnosti. Po kapacitetima je gotovo sva puna, kako je i gradonačelnik Dalibor Domitrović na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća izvijestio, ostala je tek jedna parcela s 300 kvadrata, te se ujedno očekuje kako će parcele jednog ili dva subjekta zbog ne korištenja, točnije, ne ispunjenja ugovorne obveze, biti ponovno stavljene u pogon.

No, problem predstavlja širenje kapaciteta zone, za što postoji veliki interes. Prema riječima gradonačelnika Domitrovića, jedna od njih je i tvrtka Semmelrock, koja je najavila proširenje proizvodnje, za šta joj treba novih 3ha. I tu cijela priča staje, jer susjedno je zemljište državno. 

- Grad Ogulin je 5. lipnja 2018. godine podnio zahtjev za dodjelu zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske i do danas zahtjev nije riješen. Mogu isto tako reći kako za svih dodatnih 20-tak parcela susjednog zemljišta, ukupne veličine 45 ha, postoje zainteresirani kupci, kazao je gradonačelnik. A država ne reagira.

- U posljednih godinu dana bio sam pet puta u Ministarstvu državne imovine gdje mi je obećano kako će se zahtjev riješiti, no nije ispunjeno ništa. Svu dokumentaciju smo pripremili i predali, koja je bila vrlo opsežna, bilo je gotovo 10 nadopuna. Zadnji sastanak bio je prije dva mjesec i od tada nema pomaka. Sve je izgledno da će tvrtki Semmelrock osigurana sredstva za proširenje proizvodnje propasti, poručio je gradonačelnik Domitrović.

 

19. 9. 2021.

KAportal